Truet med å sprenge Amalienborg: Nå er det nyheter

19/07/2021 08:52

Emma Sletta

Nyheter
En mann truet med å sprenge Amalienborg like før nyttår. Nå er det nyheter.

En 45 år gammel mann truet 28. desember i fjor med å bombe Amalienborg og drepe alle i kongefamilien.

I seks måneder jaktet politiet på mannen som hadde sendt trusselen, og nå har han fått sin dom.

Han sendte brevet til Københavns politiekspedisjon på København sentralstasjon, som de mottok 28.

I brevet sto det:

"Bombetrussel. Død klokken 00.01. 1/1-21 drept. Jeg springer Amalienborg i 1000 stykker med en bombe og alle i kongefamilien blir drept venlig hilsen julenissen død ihjel."

Politiet klarte å identifisere den 45 år gamle mannen i mai og han ble pågrepet. Siden da har han sittet i varetekt.

Nå er han dømt, men han er ikke bare dømt for bombetrusselen.

Han er derimot dømt for fire tilfeller av trusler. Det er fordi han også har truet lokale politifolk og ansatte i en bank i Danmark.

– Han kunne erkjenne alle fakta, men det var vanskelig å forklare mer presist hvorfor han gjorde det. Men generelt forklarte han om alle de fire forholdene at han hadde vært veldig frustrert over Korona-perioden. Det var ikke noe dypere i det, sier aktor Frederik B. Nielsen til Nordjyske, ifølge HER og NU.

Nordjyske mener det nå er opp til Høyesterett å avgjøre om den 45 år gamle dømte skal fengsles inntil det blir mulig å plassere ham på en institusjon for personer med omfattende psykiske funksjonsnedsettelser.

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.