Trump i store problemer

18/03/2023

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
USAs tidligere president er nok en gang i store problemer.

USAs tidligere president Donald Trump skriver på det sosiale mediet Truth Social at han blir arrestert tirsdag. Han ber sine følgere om å protestere.

I sin tale viser Trump til «ulovlig lekket informasjon» fra påtalemyndighetens kontor på Manhattan i New York. Han skriver at det ikke er påviste lovbrudd og han sier at hele saken mot ham er basert på «en gammel og fullstendig avvist historie».

Trumps innlegg er lagt ut i to deler på hans egne sosiale medier. Det er skrevet med store bokstaver, og eks-presidenten uttaler på flere måter at USA er ferdig og at «radikale venstreorienterte anarkister har stjålet presidentvalget vårt».

– Den amerikanske drømmen er død! Skriver han.

Amerikanske medier har den siste uken rapportert at en tiltale mot Trump er på vei og vil bli publisert i løpet av kort tid.

Trump har ikke spesifisert hvilke anklager som er reist mot ham.

Manhattan distriktsadvokat Alvin Bragg og teamet hans begynte tidligere i år å presentere bevis for en storjury som undersøkte en betaling på 130 000 dollar som Michael Cohen, Trumps tidligere personlige advokat og fikser, gjorde til pornostjernen Stormy Daniels under presidentkampanjen i 2016.

Daniels, hvis egentlige navn er Stephanie Clifford, sier hun hadde en affære med Trump et tiår tidligere. Trump har avvist at han hadde en affære med henne.

New York Times har også skrevet at det er i denne saken Trump kan bli tiltalt.

New York Times skriver at påtalemyndigheten tidligere har tilbudt Trump å vitne for storjuryen som har sett på bevisene i saken. Ifølge avisen er et slikt tilbud nesten alltid et tegn på at en tiltale er nært forestående.

En storjury er en større gruppe personer som er oppnevnt for å avgjøre om det er tilstrekkelig bevis til å tiltale en sak.

Læs også:

Sportsstjerne død i tragisk ulykke Sportsstjernen har på tragisk vis gått bort.
Erna Solberg: Ny kald krig Derfor bør Norge bli med i EU.