TV 2 deler gode nyheter om Wenche Andersen

30/10/2023 11:36

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Espen Solli/ TV 2
Foto: Espen Solli/ TV 2
Nå kommer de med gode nyheter om TV-profilen.

I snart 30 år har den populære TV-profilen og kokken Wenche Andersen (69) inspirert nordmenn.

Wenche har jobbet med det populære morgenprogrammet God morgen Norge siden det første gang gikk på TV 2 i 1994.

Derfor har hun i 29 år delt fantastiske gode oppskrifter, smarte tips og kloke ord med nordmenn.

I årevis skrev hun alle oppskriftene selv og handlet inn ingrediensene. Hun er med andre ord en veldig hardtarbeidende og dedikert kvinne som bryr seg mye om arbeidet sitt.

Tidligere i høst meldte TV 2 at kanalen vil spare 400 millioner norske kroner. Like etter bekreftet de også at de planlegger å tilby gavepensjon til alle over 60 år, sa Kampanje.

Flere kjente og kjære profiler til TV 2 fikk tilbud om sluttpakke. Harald Bredeli (62), inkludert Fin Gnatt (63) og Arill Riise (64), fikk alle tilbud. Alle tre nektet imidlertid.

Flere kjente personer forlot mediehuset i år. De har samme regel som NRK – at du må si opp ved fylte 70 år. Øyvind Brigg, Ernst A. Lersveen og Finn Ove Hågensen er blant de som har sluttet.

Det var nok derfor noen lurte på om Andersen måtte forlate media neste år, siden hun fylte 69 år i sommer. Det skjer heldigvis ikke, sier TV 2.

Ifølge «God morgen Norge»-redaksjonssjef Sissel Randsborg har det vært en lang dialog om hva som skal skje med Andersen når hun fyller 70 år.

– Det har vært et veldig tydelig ønske fra begge parter at Wenche fortsatt skal ha en naturlig og fast plass i «God morgen Norge», sier Randsborg og forklarer at hun blir med videre og skal ha faste dager i kjøkkenet.

Andersen bestemmer i stor grad selv hvor mye hun vil jobbe.

Fra hun er 70 år vil Andersen offisielt signere en kontrakt med Mastiff, selskapet som produserer showet.

Den legendariske kokken sa til TV 2 at hun er takknemlig for å kunne fortsette å jobbe selv om hun er over pensjonsalder.

– Det er en stor del av livet mitt, det er det virkelig. Jeg føler jeg får brukt hele meg i «God morgen Norge», og har ikke noe behov for å finne på andre ting, utover det å ha et samfunnsengasjement, sier hun.

Andersen selv kom imidlertid med et krav til redaksjonssjefen.

Hun forteller at hun har lovet Wenche å si ifra om hun begynner å rote eller surre.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.