TV-vert etter mediestorm: Har vurdert selvmord

05/06/2023 22:30

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den britiske stormen mot programleder Phillip Schofield har vært så voldsom at han har vurdert å ta sitt eget liv.

Den 61 år gamle TV-verten Phillip Schofield, som inntil nylig var programleder for «This Morning», den britiske ekvivalenten til «God Morgen Norge», har vakt massiv oppmerksomhet de siste ukene.

Årsaken er at verten har innrømmet en tidligere affære med en ung mannlig ansatt.

De to ble kjent med hverandre da den unge mannen bare var 15 år gammel, og de begynte et forhold noen år senere, mens Philip Schofield fortsatt var gift med Stephanie Lowe, mor til hans to døtre - Ruby og Molly.

Ifølge Schofield utviklet ikke forholdet seg seksuelt før mannen var 20 år.

Selv om affæren var lovlig, vokste skandalen seg så stor i hjemlandet at stjernen i slutten av mai kunngjorde at han sa opp rollen som morgenprogramleder på den britiske kringkasteren ITV.

Selvmord
I et intervju med BBC sa Schofield at han hadde blitt så ødelagt av situasjonen og mediestormen at han hadde vurdert selvmord.

– Det er nådeløst og går dag ut og dag inn. Hvis du ikke tror det kommer til å ha den mest katastrofale effekten på noens sinnstilstand, så ...

Schofield rekker ikke å fullføre setningen før han begynner på en ny:

"Vil du at jeg skal dø? For det er der jeg er. Jeg har mistet alt," sier han og antyder at døtrene Ruby og Molly er grunnen til at han er i live.

– Døtrene mine reddet livet mitt.

Ryktene om saken har versert siden TV-verten sto frem på morgen-TV i 2020 og sa at han var homofil. På den tiden ble han støttet av kolleger og hans familie, inkludert sin kone Stephanie Lowe, som han hadde vært gift med i 27 år.

ITV har siden sagt at de var klar over ryktene, som de undersøkte på det tidspunktet. Men både Phillip Schofield og den unge mannen nektet blankt for et forhold som derfor bare ble ryktet, ifølge TV-kanalen.

Læs også:

5 sunne frukt og grønnsaker som kan gjøre deg syk Selv om frukt og grønt er noe av det sunneste du kan spise, så finnes det også varianter som kan gjøre deg syk.
Mor og datter deler samme mann: Når jeg ikke er i humør, får han moren min En mor og datter har avslørt at de deler samme mann. De har også avslørt at de ikke tror det er noe galt med det.