Den 67 år gamle mannen bodde i USA, hvor han hadde søkt eksil.
Men da han besøkte Dubai i 2020, skal iranske agenter ha sett planen hans og setta ham i fengsel i Iran.
Presteskapet anklaget ham for å være leder for en terrorgruppe og en domstol har nettopp dømt ham for å «spredning av korrupsjon på jorden gjennom planlegging og ledelse av terroroperasjoner».
Han har selv benektet alle anklager, og ifølge BBC har en menneskerettighetsgruppe sagt at han sto overfor en grovt urettferdig rettssak basert på tvangs tilståelser.
B.T. har i forbindelse med en annen dødsdom i Iran spurt forsker og førsteamanuensis med spesialisering i iranske studier og persisk ved Københavns Universitet Claus Valling Pedersenan, om det kan legges til grunn at tiltalte faktisk har gjort de tingene de blir dømt for.
«Nei, det kan du ikke gjøre i det hele tatt. Det er problemet. Rettssakene er så lukkede, siktede har ingen forsvarer, og de har generelt ingen form for rettssikkerhet. Aktor og dommer kan for eksempel være samme person», sa Claus Valling Pedersen.
Leder for politikk og dokumentasjon i Amnesty International Danmark, Martin Lemberg, sa til B.T.
Han kaller sakene for en slags «mock-trials» – falske rettssaker uten de vanlige prinsippene vi kjenner fra en rettsstat.
«Vi kan også se at det i flere av sakene er indikasjoner på maktmisbruk og tildekning fra regimets side. Vi mener at disse sakene er dypt bekymrende, sier Martin Lemberg.
Den nylige dødsdommen mottatt av Jamshid Sharmahd har utløst sterke reaksjoner fra hjemlandet Tyskland.
Tysklands utenriksminister, Annalena Baerbock, kaller dommen «absolutt uakseptabel».
– Vi oppfordrer Iran til å rette opp disse manglene i ankeprosessen, justere dommen deretter og avstå fra dødsstraff, sier den tyske utenriksministeren.
Amnesty International har sagt at i to telefonsamtaler med familien hans i fjor, påsto Jamshid Sharmahd at han hadde blitt torturert og utsatt for annen mishandling i fengselet, inkludert å bli holdt i isolasjon i lange perioder.