Ukraina lykkes i å drepe Putin-alliert med kallenavnet 'bøddelen'

12/11/2023 19:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Ukraina har lyktes i å drepe den Putin-allierte kalt «Bøddelen».

En russisk-støttet politiker kjent som «Bøddelen» ble drept i en bilbombe orkestrert av Ukraina, noe som har skapt stor bestyrtelse.

Det er meldingen ifølge Fox News

Media har også avslørt at ukrainske etterretningsoffiserer åpent har innrømmet å ha orkestrert bilbombeangrepet som resulterte i døden til en pro-russisk politiker onsdag.

De betegnet hendelsen som berettiget gjengjeldelse.

Hovedetterretningsdirektoratet i Ukrainas forsvarsdepartement erklærte via Telegram at forrædere og samarbeidspartnere i områder midlertidig okkupert av «terror-Russland» vil møte en fortjent straff, og var klare i spyttet da de ikke la skjul på at jakten fortsetter.

En representant for Ukrainas militære etterretningsdirektorat, Andriy Cherniak, bekreftet til Politico: 

"Det var vår operasjon". 

Telegram-kunngjøringen fremhevet at motstandsmedlemmer i de okkuperte områdene hjalp til med å eliminere Mikhail Filiponenko, et medlem av Luhansk-lovgiveren.

Mikhail Filiponenko, som så vidt slapp unna en tidligere bilbombe rett før Russlands fullskala invasjon av Ukraina, var tidligere leder av Moskva-allierte separatiststyrker i Luhansk og hadde representert dem ved overvåkingssenteret for våpenhvile i regionen, som rapportert av Radio Free Europa.

Etterretningsdirektoratet anklaget Filiponenko for å ha orkestrert og deltatt i tortur av krigsfanger og sivile, og kalte ham «bøddelen».

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.