Ukrainere trekker seg tilbake: Tsjetsjenske styrker har kontroll

09/05/2022 07:51

Emma

Nyheter
Ramzan Kadyrov (til høyre) står sammen med direktøren for russiske Rostec (t.v.) og Vladimir Putin / Foto: Shutterstock
Ramzan Kadyrov (til høyre) står sammen med direktøren for russiske Rostec (t.v.) og Vladimir Putin / Foto: Shutterstock
Ukrainske styrker har trukket seg ut av Popasna.

Siden krigen startet 24. februar har alle EU-land, USA, Australia, New Zealand og en rekke andre land vist sin støtte til Ukraina.

Ikke fullt så mange land har stått i kø for å støtte Russland, men det enorme landet er ikke alene i kampen mot Ukraina uansett.

Land som Syria, Eritrea og Nord-Korea har vist sin støtte til Russland ved ikke å kritisere invasjonen, mens spesielt to land har direkte hjulpet Vladimir Putin i kampen mot Ukraina. 

Det er Hviterussland, som har tilbudt Putin å utplassere russiske atomvåpen i landet, og Tsjetsjenia, som har støttet og fortsetter å støtte den russiske hæren med sine egne soldater. 

Tsjetsjenias leder, Ramzan Kadyrov, har til og med hevdet at han selv er i Ukraina med de russiske og tsjetsjenske soldatene, og nå har det vist seg at de har gjort fremskritt.

Ifølge guvernøren i Luhansk-regionen, Serhiy Gaidai, har de ukrainske soldatene blitt tvunget til å trekke seg ut av den østlige ukrainske byen Popasna, og dette skyldes sannsynligvis tsjetsjenske soldater.

Det skriver Reuters ifølge TV 2.

Kadyrov sa tidligere på dagen søndag at hans soldater hadde kontroll over det meste av Popasna.

Popasna har ca 20,000 innbyggere og ligger i Lugansk-regionen i Øst-Ukraina, midt mellom Lugansk og Donetsk.

 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.