Ukrainsk region med bønn til Putin: Vil bli russisk

12/05/2022 08:17

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ukrainsk region har bedt Russlands president om å gjøre området til en del av Russland.

Russlands invasjon av Ukraina er i gang i sin tredje måned, og selv om russerne i utgangspunktet stormet fremover og kom seg helt til Kiev, har de nå begynt å falle tilbake.

De ukrainske soldatene har dermed klart å drive russerne ut av Kiev og tilbake til Øst-Ukraina, hvor voldsomme kamper fortsetter.

Nå har imidlertid den lokale regjeringen i regionen Kherson i Sør-Ukraina ikke langt fra havnebyen Odessa kunngjort at de ønsker å være en del av Russland.

Ifølge TV 2 har regjeringen  bedt Vladimir Putin om å gjøre området russisk ved dekret. 

Området har nærmere 300.000 innbyggere og grenser ikke direkte til Russland.

Det er Kiril Stremousov, som er nestkommanderende for regionens militære og sivile administrasjon, som ifølge russiske Tass har uttalt det ovennevnte.

Han har blitt holdt i embetet av russiske styrker, og den ukrainske regjeringen har tidligere omtalt ham som en russisk propagandist og forræder som har vendt ryggen til sitt land og sine landsmenn.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.