Unik mulighet: Nå kan du kjøpe et hus eid av kongehuset

03/02/2023 07:17

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et hus som tidligere var eid av kongehuset er nå til salgs.

Hvis du drømmer om å eie en kongelig villa, men ikke har mange millioner å rote med, så har du nå en unik mulighet.

En megler i Danmark kunne i går tilby et hjem der den danske dronningen selv har valgt gardinene, og prins Henriks malerier henger på veggene.

- Det er veldig heldig å være en liten megler fra Nord-Fyn og så få lov til å pusle med noe slikt, sier megler Marie Louise Pedersen, som er eier av Nordfynbo i Bogense til TV 2.

Den fine franske villaen, som har havnet på Marie Louise Pedersens kjøperliste, ligger ikke bare vegg i vegg med slottet Château de Cayx i Frankrike.

Formålet med huset var å huse kongefamiliens PET-vakter mens de var på Château de Cayx.

Ifølge megler Marie Louise Pedersen er dette første gang du kan kjøpe noe kongehuset har eid. Så det er en unik mulighet.

I 2013 fikk en av prins Henriks gode venner usedvanlig lov til å kjøpe boligen, som teller 170 kvadratmeter. Eieren ønsker at huset skal forbli i danske hender.

Før huset kan selges, må det imidlertid krydres litt. Det betyr blant annet et farvel til dronningens gardiner, forteller megleren.

Hvis du kjøper deg inn, kan du være så heldig å få møte naboen, som er dronning Margrethe.

For eksempel når dronning Margrethe drar på sine kjære turer til markedet i den større byen Cahors.

Men hva er prisen? Ifølge Marie Louise Pedersen er planen at huset skal kunne kjøpes i seks aksjer.

En aksje koster 1,2 millioner danske kroner, så du trenger ikke hoste opp mer for å få en del av fordelene.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.