Uoppklart Emilie Meng-drap: Politiet beslaglegger bil i utlandet

25/04/2023 07:22

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
En lignende bil ble etterlyst i 2017 i forbindelse med Emilie Mengs forsvinning.

Slovakisk politi beslagla torsdag en Hyundai i30 fra en familie 300 kilometer fra hovedstaden Bratislava.

Dette er bilen som eies av den siktede 32-åringen i den danske saken om bortføringen og voldtekten av en 13 år gammel jente forrige helg.

Det skriver B.T.

Bilen er interessant fordi en Hyundai i30 ble etterlyst i 2017 i forbindelse med Emilie Mengs forsvinning.

Her ble en bil av denne typen fanget på et overvåkingskamera om natten på Korsør stasjon, der Emilie Meng sist ble sett i live.

Avisen skriver at de gjennom en uke med research har fulgt bilens papirspor til den slovakiske familien, som ifølge B.T. presenterer en tidligere engangsavgift på bilen som dokumentasjon på at 32-åringen tidligere eide bilen.

En signert kvittering fra politiet dokumenterer også beslaget av bilen 20. April i år.

- Det er en mulighet for at det kan være det samme

Onsdag sa advokaten til Emilie Mengs mor at politiet hadde bekreftet overfor henne at de også etterforsket 32-åringen i den saken.

Emilie Meng forsvant i Korsør etter en bytur 10. juli 2016 og ble funnet død i et vann i Regnemarken ved Borup på Midtsjælland første juledag samme år.

Over ett år etter forsvinningen skrev politiet i Sørsjælland og Lolland-Falster at de hadde en ny ledetråd i saken: et videoopptak av en bil.

Opptakene av bilen var av så dårlig kvalitet at det tok spesialister flere måneder å identifisere merke, modell og farge. Men politiet trodde med stor sannsynlighet å vite at det var en Hyundai i30 i en lys farge.

Den 32 år gamle mannen som sitter varetektsfengslet for å ha bortført og voldtatt en 13 år gammel jente forrige helg, har eid en lignende bil.

– Det betyr ikke at det er samme gjerningsmann. Dette betyr at det er en mulighet for at det kan være det samme. Jeg er ganske sikker på at politiet etterforsker og finner ut av det, sa Jens Møller, tidligere etterforskningsleder i København-politiet, onsdag.

13-åring funnet etter 27 timer

En 13 år gamle jente forsvant i byen Kirkerup etter at hun hadde delt ut aviser lørdag formiddag i forrige uke.

Først 27 timer senere ble hun funnet på en adresse i Svenstrup. Politiet pågrep da den 32 år gamle mannen.

Han er siktet for frihetsberøvelse av den 13 år gamle jenta i bilen og på to adresser.

Han er også tiltalt for vold, trusler om vold og etter den danske straffelovens paragraf 216(1), som sier at siktede må ha utsatt 13-åringen for flere voldtekter.

Mannen erkjenner delvis straffskyld. Det er ikke kjent om han har erkjent seg delvis skyldig i ett eller deler av tiltalepunktene.