USA med vill anklage: Russland har bortført 260.000 barn

14/07/2022 07:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
USA anklager Russland for å stå bak tvangsdeportasjonen og bortføringen av både voksne og barn fra Ukraina.

USAs utenriksminister Antony Blinken har utjevnet en alvorlig anklage mot Russland, som han anklager for både tvangsdeportering og bortføring av ukrainere.

Han skriver i et innlegg på sosiale medier Twitter, hvor han også sier at det er noe som må settes en stopper for umiddelbart.

Ifølge Antony Blinken har det absolutt ikke gått stille etter at Russland invaderte Ukraina. Han hevder at det er opptil 1,6 millioner ukrainere som har fått sine rettigheter krenket.

Den sier også at det burde ha skjedd i forbindelse med 'filtreringsinnsatsen' som har blitt lansert av Russland i Ukraina.

"Russland må umiddelbart stanse sine systematiske 'filtreringsoperasjoner' i Ukraina, som angivelig har resultert i forsvinning, frihetsberøvelse eller tvangsdeportering av opptil 1,6 millioner uskyldige ukrainere fra sine hjem, inkludert 260.000 barn," skrev Blinken på sosiale medier.

I tillegg har Antony Blinken også kommet med en uttalelse der han skriver at dette ikke bare er tvungne deportasjoner, men at det faktisk utgjør en krigsforbrytelse.

Ikke bare det, han anklager også Russland for å «bevisst skille ukrainske barn fra sine foreldre». Det er imidlertid ingenting om hva som skjer når barn og foreldre skilles fra hverandre i forbindelse med tvangsdeportering.

Samtidig anklages Russland også av Antony Vises for å ha bortført barn fra barnehjem i Ukraina, som deretter tvinges ut til Russland, der de oppdateres. Det skriver Reuters.

Etter at de voldelige beskyldningene er gjort av USA og USAs utenriksminister, har det ikke vært noen reaksjon fra Russland, som derfor har valgt å ikke håndtere disse beskyldningene.