Utsender advarsel til alle brukere av dette telefonmerket: Å ignorere det vil koste deg mye penger

01/09/2023 08:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er god grunn til å følge med hvis du eier en telefon av dette merket.

Mens Android-brukere fortsetter å laste ned apper i god tro, advarer sikkerhetseksperter fra Trend Micro om en ny og farlig trussel som kan gi hackere full tilgang til personlig bankinformasjon.

Kalt MMRat Trojan, er denne nye trusselen ikke bare i stand til å registrere tastetrykk og skjerminnhold, men kan også fjernstyre offerets enhet for å begå banksvindel og stjele penger.

Dette skriver det britiske mediet The Mirror.

I følge Trend Micro blir Android-brukere infisert gjennom falske apper distribuert på nettsteder som utgir seg for å være offisielle appbutikker:

"MMRat lastes ofte ned fra phishing-sider som utgir seg for å være offisielle appbutikker. Bruk alltid pålitelige plattformer som Google Play Store," sa sikkerhetsteamet.

Og mens de fleste av de berørte brukerne for tiden befinner seg i Sørøst-Asia, understreker Trend Micro at trusselen kan spre seg globalt i en alarmerende hastighet.

Derfor bør også brukere over hele verden være på vakt. Trend Micro benytter også anledningen til å anbefale brukere å oppdatere sin Android-telefon til den nyeste programvaren, da dette kan redusere sjansen for å bli målrettet mot skadelig programvare.

Brukere bør også være forsiktige med å gi apper tilgangstillatelser, spesielt i forhold til Androids tilgjengelighetstjeneste, som MMRat utnytter.

Så neste gang du tenker på å laste ned en ny app for Android-telefonen din, tenk deg om to ganger og følg sikkerhetsanbefalingene for å beskytte deg mot denne nye og farlige trusselen.

Læs også:

Ekspertråd: Så ofte bør du vaske sengetøyet ditt En ekspert har avslørt at flere ting avgjør hvor ofte du bør vaske sengetøyet.