Uvitenhet om laderen din kan få katastrofale konsekvenser: Kan være brannfarlig

23/10/2023 12:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sjonglering med ladekabler: – Konsekvensene av denne uvitenheten kan være katastrofale, advarer en ekspert.

– Vi kan lese haugevis av artikler som advarer mot brennbar mobillading, men mange misforstår hva som egentlig utgjør selve brannfaren, sier Geir Owe Dahl-Pedersen, grunnlegger av nighteye, og daglig leder i Nordic iTech AS.

Han mener det bør settes tydeligere fokus på faren ved å sjonglere kabler når vi lader mobiltelefonene våre.

– Det utgjør en skjult risiko som mange overser, sier han.

For å optimere batterilevetiden og forhindre brann, er mange nyere mobiltelefoner og ladere designet for å slutte å lade når de er fulladet.

Problemet er at vi ofte stoler blindt på ny teknologi, mener Dahl-Pedersen:

– Det bidrar til falsk trygghet, sier han og presiserer:

– Kjente merker som Apple og Samsung produserer høykvalitets mobiltelefoner og nettbrett, og det er sjelden disse enhetene i seg selv som forårsaker brannfare; den største utfordringen ligger i ladeutstyret.

Dahl-Pedersen mener forbrukerne alt for ofte tyr til billige, uoriginale ladere og ladekabler og sjonglerer mellom disse.

– Selv om de fleste kanskje ikke ser forskjellen mellom originale og ikke-originale ladere, kan konsekvensene av denne uvitenheten være katastrofale, advarer han.

Uekte kabler kompromittert av brudd, knekk eller skadet skjerming gjør dem til en latent fare, presiserer han.

- Med en overflod av slike uoriginale ladere i mange hjem, kombinert med en vane med å bruke dem på tvers av ulike smarte produkter, blir ladeprosessen risikabel - spesielt om natten, sier Dahl-Pedersen til Dagbladet.

Læs også:

Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.
Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.