Vant 3,9 milliarder kroner: – Jeg skulle ønske jeg aldri hadde kjøpt kupongen

28/07/2023 15:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Andrew 'Jack' Whittaker mistet stort sett alt han hadde og elsket etter at han vant 3,9 milliarder kroner.

En amerikansk lottovinner som vant over 3,9 milliarder norske kroner har uttalt at han skulle ønske han aldri hadde kjøpt billetten eller bare hadde revet den i stykker.

Andrew 'Jack' Whittaker mente at den enorme lottogevinsten forbannet livet hans med død, skilsmisse og spilleavhengighet. Powerball-gevinsten hans er den største jackpoten som noen gang er vunnet av en enkelt person i amerikansk lotterihistorie, skriver Sosialnytt.

Det var 24. desember 2002 at Jack kjøpte vinnerloddet. Han hadde stoppet ved et supermarked i Hurricane, Virginia for å kjøpe en sandwich til frokost og fylle bilen med bensin.

Jack levde et ganske vellykket liv til han vant jackpotten. Den amerikanske forretningsmannen, som døde for tre år siden i en alder av 72 år, hadde bygget opp eiendeler for over 225 millioner norske kroner gjennom byggefirmaet sitt.

Ble tilbudt 3 millioner kroner for å klippe av håret og sende det Det første han gjorde etter å ha vunnet var å donere ti prosent av gevinsten til kristne veldedige organisasjoner.

I tillegg brukte han 285 millioner kroner på å etablere 'Jack Whittaker Foundation', som støttet lavinntektsfamilier i Virginia med mat og klær.

Ifølge den britiske avisen The Sun sa han til Fox News at han gjorde «Guds arbeid» med alle disse pengene.

"Jeg hjelper mange mennesker og forventer å hjelpe mye mer," sa han.

Han besøkte også butikken der han hadde kjøpt kupongen og ga ekspeditøren en sjekk på 600.500 danske kroner, et hus verdt over én million danske kroner og en splitter ny Jeep Cherokee. han kjøpte selv en Lamborghini.

Men bare ett år etter at han hadde vunnet jackpotten, brøt noen seg inn i bilen hans og stjal en koffert med over 6,9 millioner norske kroner i kontanter.

Mistet alt

Kort tid etter innbruddet mistet han sitt 17 år gamle barnebarn. Hun ble funnet død på eiendom som tilhører en av vennene hans etter å ha blitt meldt savnet tidligere denne måneden.

Jack begynte å spille også. I 2005 ble han saksøkt av Caesars Atlantic City Casino for å ha utstedt sjekker for å dekke spilletap på over 19 millioner danske kroner.

I 2008 søkte hans daværende kone om skilsmisse etter 42 års ekteskap. I 2009 ble også hans 42 år gamle datter, moren til hans avdøde barnebarn, funnet død.

"Jeg mistet stort sett alt jeg hadde og elsket i livet mitt. Penger har aldri betydd noe for meg. Du må ha penger for å eksistere i denne verden, men penger styrer ikke verden. Penger er ikke det som gjør folk lykkelige, ” fortalte han ABC News, og la til at han skulle ønske han aldri hadde kjøpt den lottokupongen.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.