Varmer du opp bilen din riktig? Ekspert avslører hvordan du kan spare tusenvis av kroner

14/12/2023 05:00

Sofie

Nyheter
Foto: TikTok/@walsallwood_tyre
Foto: TikTok/@walsallwood_tyre
Mekaniker avslører den ideelle oppvarmingstiden for bilen din i vintermånedene.

En MOT-sertifisert mekaniker har spesifisert hvor lenge bilen din ideelt sett trenger å varmes opp, og denne enkle praksisen kan potensielt spare deg for betydelige kostnader.

Craig, ansatt hos Walsall Wood Tire & Service i Walsall, West Midlands, delte denne nyttige informasjonen via TikTok, spesielt med tanke på de kjølige værforholdene. I videoen oppfordrer han sjåførene til å gi motorene sine tid til å tilpasse seg lavere temperaturer før de akselererer.

Anbefalt oppvarmingstid

Craig forklarer, "Fem til ti minutter med tomgang er mer enn nok til å bringe motoren opp til temperatur samtidig som man prøver å minimere den første slitasjen på motoren. Det er viktig å huske at så mye som 90 % av motorskaden skjer i motoren. de første fem minuttene med tomgang."

Konsekvensene av å ikke varme opp

Unnlatelse av å la motoren gå en kort stund før du begynner å kjøre kan legge unødig belastning på vitale systemer. Ved å tillate en kort oppvarmingstid kan oljen, bremsevæsken og giroljen varmes opp og sirkulere i systemet før de bevegelige komponentene aktiveres. Dette bidrar til bedre smøring av motoren og forhindrer overdreven slitasje på viktige deler som stempler og clutch.

Potensielle besparelser

Denne enkle praksisen kan forlenge levetiden til både motoren og girkassen, og potensielt spare deg for store reparasjonskostnader. Ved betydelige skader forårsaket av ekstra stress ved kaldstart, kan kostnadene ved full motorbytte vil det koste mer enn 10 000 kroner.

Ytterligere faktorer

Craig påpeker at den nødvendige oppvarmingstiden kan variere avhengig av faktorer som størrelsen på motoren og værforholdene på dagen. Større motorer eller ekstremt kalde forhold kan kreve lengre oppvarmingstid, nærmere ti minutter.

Avsluttende kommentarer

I en tid hvor vedlikehold av bilen er essensielt, spesielt med økende kostnader og utfordringer ved bilreparasjoner, er det viktig å følge ekspertråd og ta de nødvendige forholdsregler. Ved å gjøre det kan sjåførene sikre at kjøretøyene deres forblir i optimal stand gjennom vinteren og unngå potensielt kostbare reparasjoner.

Kilde: The Sun

Du kan se videoen nedenfor:

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.