Verdensdagen for forebygging av selvmord: Hvorfor du skal ta deg et minutt for å redde noens liv

11/09/2017 12:30

Anniken Hauge

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvert år dør omkring 800.000 mennesker av selvmord.

I går 10. september var det verdensdagen for forebygging av selvmord, hvor organisasjoner verden over arrangerer arrangementer for å belyse saken og gi informasjon.

Verdens helseorganisasjon, WHO, rapporterer at nær 800.000 mennesker dør av selvmord hvert år. Det tilsvarer en person hvert 40. sekund. 

Det skriver Nasjonalt senter for selvmordsforskning -og forebygging.


Da Jon Salmon var liten mistet han sin far da han etter flere år med depresjon valgte å ta sitt eget liv. Ved å ikke snakke med noen om sine sorger, endte nesten Jon Salomon opp med å lide samme skjebne som sin far. Han led også av sterke depresjoner.

I starten av 20-årene prøvde Jon Salmon å ta sitt eget liv, men han overlevde. 

Det skriver han i en artikkel for Metro.

- Etter å ha blitt henvist til Priory Hospital fant jeg styrke i å snakke med noen, og etter noen år klarte jeg å komme meg tilbake på beina igjen, skriver han i Metro.

Jon Salmon forteller om hvor gode vi er til å snakke om været, men at det blir snakket altfor lite om mental helse. Han skriver videre hvor viktig det er å bry seg om andre, og ikke være redd for å si noe feil. 

- Det viktigste var å ha noen som lyttet til meg, sier han.

Her til lands kordinerer organisasjonen LEVE de nasjonale arrangementene de kommende to ukene, hvor du kan lese om de forskjellige eventene som skjer rundt i landet.
 

Se videoen 'Stay' øverst i artikkelen, hvor flere mennesker forteller hvorfor de har valgt livet.
 

Har du selvmordstanker? Kontakt Mental Helse HER.

 

 

 

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.