Verdenskjent forfatter er død

02/11/2022 09:35

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den verdenskjente forfatteren har gått bort.

Julie Powell, en bestselgende forfatter som skildret hennes innsats for å tilberede hver oppskrift i Julia Childs "Mastering the Art of French Cooking", som senere inspirerte filmen "Julie &Julia", døde 26. oktober i sitt hjem i New York.

Hun ble bare 49 år gammel.

Det skriver CNN.

Hennes død ble bekreftet til New York Times av mannen hennes, Eric Powell, som sa at årsaken var hjertestans.

Powells bok ble forvandlet til en film fra 2009 regissert av Nora Ephron, der Meryl Streep spilte Julia Child og Amy Adams i rollen som Powell selv.

Etter suksessen med den bestselgende boken, fortsatte Powell med å skrive en til i 2009, "Cleaving: a Story of Marriage, Meat, and Obsession."

Nylig kom hun tilbake til Salon tidligere i år for å skrive en serie kommentarer om Food Network-serien "The Julia Child Challenge."

"Hun har virkelig laget sitt eget kurs," sa Salons seniorforfatter Mary Elizabeth Williams, som tidligere ledet Open Salon, plattformen som var vert for Powells blogg, om forfatteren.

I sentrum av Powells blogg, og senere den anerkjente filmen som brukte den som base, var forfatterens beundring for Julia Childs matlaging og livsstil.

– Julia lærte meg hva som skal til for å finne veien til verden. Det er ikke det jeg trodde det var, skrev Powell.

"Jeg trodde det handlet om - jeg vet ikke, tillit eller vilje eller flaks. Dette er alle noen gode ting å ha, uten tvil. Men det er noe annet, noe som disse tingene vokser ut av. Det er glede."