Verdenskjent musiker død: Ble kun 56 år

05/09/2023 08:03

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Musikeren, som var kjent over hele verden, har mistet livet.

Den amerikanske sangeren Steve Harwell er død. Han har slitt med alvorlig sykdom og har nå mistet livet i en alder av 56 år.

Ifølge BT har den triste nyheten blitt bekreftet av Robert Hayes, manager for bandet Smash Mouth.

Steve Harwell var med på å grunnlegge Smash Mouth tilbake i 1994. Bandet er kjent over hele verden, og står bak store hits som «All Star» og «Walkin' on the Sun».

Robert Hayes har bekreftet at Harwell var 56 år gammel. Han sa også at han døde i sitt hjem, hvor han var omgitt av venner og familie.

"Steve har vært pensjonert fra Smash Mouth i to år nå, og bandet fortsetter å turnere med den nye sangeren Zach Goode," sa Hayes.

Hayes understreker også at han er sikker på at Harwells arv vil leve gjennom musikken han har vært med på å skape.

Smash Mouth har hatt stor suksess over hele verden, og solgte mer enn 10 millioner album. Dessuten har de hatt flere singler som har gått til topps på hitlistene.

"Når det er sagt, vil Steves arv leve videre gjennom musikk. Med Steve har Smash Mouth solgt over 10 millioner album over hele verden og toppet listene med to nummer 1-singler, fem topp 40-singler, tre Hot 100-singler, fire Billboard 200-album og en Grammy-nominasjon, for ikke å nevne de musikalske funksjonene til Shrek.

Tidligere på dagen ble det avslørt av det amerikanske mediet TMZ at Harwell var døende på grunn av leversvikt.

For flere år siden ble han i tillegg diagnostisert med kardiomyopati. Det er en sykdom i hjertemuskelen som kan gjøre det vanskelig for hjertet å levere blod til kroppen.

I tillegg har han også hatt en rekke andre «alvorlige medisinske tilbakeslag», som ble publisert i en uttalelse i 2021.

Den eksakte dødsårsaken er ennå ikke kunngjort.