Veterinær advarer: Tegn på at hunden din lider av denne dødelige sykdommen

29/05/2023 15:50

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Som vi alle vet, kan ikke våre firbente venner fortelle oss når noe ikke er som det skal være. Derfor må vi være ekstra oppmerksomme på om det er noe i deres atferd eller fysikk som endrer seg.

En veterinær har oppfordret alle dyreeiere til å holde øye med tegn på at deres lille venn lider av en fryktet sykdom, og dessverre er det ikke mange som vet om disse skjulte tegnene. Sykdommen Cushings syndrom er en overproduksjon av steroidhormonet kortison.

Sykdommen er uhelbredelig og kan være livstruende uten riktig behandling. Den vanligste årsaken til Cushings syndrom er en svulst i hypofysen i bunnen av hjernen – som kan være enten godartet eller ondartet.

Den potensielle frykten for kjæledyreiere fikk veterinær Peter Wright til å oppfordre eiere til å handle raskt hvis hunden deres viser symptomer. Vanlige kliniske tegn er økt appetitt, økt vannforbruk og økt vannlating.

Dette er skrevet av The Sun.

Økt appetitt er et direkte resultat av forhøyede nivåer av kortisol, som bidrar til å stimulere en hunds sult. Tynn og skjør hud er et annet resulterende symptom. Kjæledyrets pels vil merkbart miste sin elastisitet – og øke risikoen for farlige infeksjoner.

Mange av disse hundene kan også få et puffy ansikt (litt som grisen pot-bellied), på grunn av en økning i fett i mageorganene.

"De begynner å se ganske tykke og fete ut (selv om de faktisk ikke har gått opp i vekt). Det som skjer her er at kollagenet - det fibrøse nettverket som holder kroppene våre sammen - svekkes, og forårsaker det oppblåste utseendet.

Hvis du merker noe av disse problemene begynner å utvikle seg over tid, så er det på tide med en tur til veterinæren," sa veterinæren.

Etter en grundig undersøkelse av de kliniske tegnene hunden din viser, vil veterinæren sannsynligvis utføre en rekke tester for å komme frem til en diagnose.

Hvis en veterinær mistenker at hunden din har Cushings sykdom, vil det sannsynligvis følge en serie blodprøver.