Egg er et must, enten du vil ha et bløtkokt egg om morgenen eller vil lage en skikkelig omelett med bacon og gressløk som hele familien kan dykke ned i.
Det er imidlertid forskjellige måter å oppbevare egg på, og selv om egg vanligvis oppbevares i kjøleskapet her hjemme, er ikke dette tilfellet hvis du for eksempel drar til Sverige, hvor eggene oppbevares i vanlig romtemperatur, både i de svenske supermarkedene. og på svenskenes kjøkkenbord.
Så det er mye debatt om egg skal oppbevares kaldt eller i romtemperatur – litt som tomater.
Men hva er den riktige måte å oppbevare egg på? Det viser seg at du kan gjøre begge deler, men legger du egg i kjøleskapet, bør du aldri sette dem inn døra, skriver The Sun.
Selv om det kan være smart å legge eggene i den lille plastholderen som sitter i de fleste kjøleskap og er laget for formålet, blir eggene raskere dårlige om du legger dem der.
Og det er en veldig konkret grunn til det:
"Det er allment kjent at du ikke bør legge eggene i de små plastholderne i kjøleskapet. Eggholderen utsettes for store temperaturendringer når døren åpnes og lukkes, og dette fører til at eggene dine råtner raskere," sier Vlatka Lake, talsperson for selskapet Space Station, som er et engelsk lagerselskap.
Det er derfor en dårlig idé å plassere eggene i holderen i kjøleskapsdøren, fordi de utsettes for konstante temperaturendringer der.
Imidlertid kan eggene plasseres andre steder i kjøleskapet eller til og med i et mørkt skap i stedet.