Vil fjerne Amsterdams hovedattraksjon: Det er bare ett problem

14/11/2022 07:52

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lokalpolitikere i Amsterdam ønsker å gjenskape Red Light District i et nytt område, men dette møter sterk motstand fra flere fronter.

Hvis du har vært i Amsterdam, har du sikkert sett en kaffebar, hvor du fritt kan kjøpe hasj og røyke inne i kafeen.

Mange av disse ligger i Red Light District, som også tilbyr en annen veldig populær turistattraksjon; prostitusjon og strippeklubber.

I mange år har Red Light District tiltrukket seg mange lokalbefolkningen og turister, hvor du kan se prostituerte stå i vinduene og vise seg til potensielle kunder fra gaten.

På bildet kan du se en liten del av det kjente området.

Foto: Privat

De siste årene har det imidlertid vært flere problemer med økt kriminalitet i området, noe som har fått lokale politikere i Amsterdam til å vurdere et alternativt Red Light District, som innebærer å samle all aktivitet i et "erotisk senter", hvor det ville være 100 rom for sexarbeidere, barer, restauranter, underholdningsrom og et helsesenter.

Det er bare ett problem som gjør det svært vanskelig å gjennomføre: Verken lokale innbyggere eller sexarbeidere er interessert i at et slikt senter skal bygges.

Selv om det er motstand mot forslaget, er ordfører Femke Halsema fortsatt trygg.

– Jeg håper det er mulig å skape et erotisk senter som har en viss klasse og distinksjon, og som ikke er et sted der bare småkriminelle og de mest sårbare kvinnene samles, sier hun  .

– Men jeg er også klar over at vi har en lang vei foran oss, fordi de fleste forbinder sexarbeid med kriminalitet og med kvinners sårbarhet, med at menneskerettighetene brytes. Så i de fleste nabolag er de fleste ikke veldig glad i det erotiske senteret.

Anslagsvis 200.000 mennesker besøker sexarbeidere hvert år i Amsterdam.

9 av 10 sexarbeidere ønsker heller ikke å flytte lokasjon. Violet, en sexarbeider og representant for Prostitusjonsinformasjonssenteret, sier:

– Vi er ikke imot det erotiske senteret: Flere sexarbeider rom ville vært flott. Problemet er å lukke vinduene: Etter vår mening vil det erotiske senteret bare ha 100 seter i stedet for 250, noe som gjør sexarbeid enda mindre trygt.