Vill kunngjøring: Hvis dette skjer, vil Russland forsvinne

23/02/2023 14:42

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dmitrij Medvedev tror ikke Russland orker å tape krigen i Ukraina. Hvis det skjer, har han en dyster spådom.

I morgen er det 365 dager siden Russland startet invasjonen av Ukraina. Den gang ble det sagt at det var en «militær spesialoperasjon».

Fra russisk side kalles ikke krigen en krig, men en spesiell operasjon. Uansett hva du kaller det, har det ikke gått etter Russlands opprinnelige plan.

Her var det forventet å kunne ta over landet ganske raskt, men motstanden fra Ukraina har vist seg å være massiv og ikke minst vedvarende.

I tillegg har Ukraina fått massiv støtte fra Vesten, som har sendt mye militært utstyr som har gitt ukrainske soldater suksess på slagmarken flere ganger. Russland har dermed mistet en del soldater

I tillegg er Russland underlagt noen strenge sanksjoner fra blant annet EU, så krigen har allerede fått konsekvenser.

Vi vet ikke når krigen tar slutt.

Likevel begynner man nå i Russland å se på hvilke konsekvenser et eventuelt nederlag til Ukraina vil få for den russiske nasjonen i etterkant.

Ifølge den tidligere russiske presidenten, Dmitrij Medvedev, vil det få fatale konsekvenser. Det vil faktisk gjøre slutt på Russland.

"Hvis Russland stopper den spesielle militæroperasjonen uten å oppnå en seier, så vil landet forsvinne. Det vil bli revet i stykker," sier han i et innlegg på det sosiale mediet Telegram, skriver Ritzau.

Hva Medvedev konkret mener med «revet fra hverandre» er ikke utdypet. Dermed er det uklart hva som vil skje i følge den tidligere presidenten.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.