Vill utvikling: Donald Trump tiltalt

15/08/2023 09:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Etter mer enn to års etterforskning er USAs tidligere president Donald Trump tiltalt.

Etter mer enn to år med intens etterforskning har dommen endelig falt.

Tidligere president Donald Trump er tiltalt for å ha forsøkt å manipulere resultatene av det amerikanske presidentvalget i 2020, der republikaneren var oppe mot vinneren av valget, Joe Biden.

Opplysningene kommer fra sakens aktor, Fani Williams, i en pressekonferanse natt til tirsdag norsk tid, skriver Ekstra Bladet.

Og det er ikke «hurtiglest» å måtte slite seg gjennom tiltalen. En storjury i delstaten Georgia har levert en 98 sider lang tiltale mot Trump og ytterligere 18 personer, inkludert navnet på hans tidligere advokat, Rudy Giuliani.

Ifølge tiltalen har Trump og de andre tiltalte «deltatt i en konspirasjon for å ulovlig endre resultatet», skriver det amerikanske mediet CNN.

Den demokratiske aktor Willis opplyser videre at alle de 19 tiltalte har fått frist til 25. august til å overgi seg frivillig til politiet.

Hun håper at saken kan komme opp for en dommer innen det neste halve året. Donald Trump tapte presidentvalget i Georgia under valget i 2020.

Tiltalen om stemmesvindel i Georgia er en av fire saker som Donald Trump er tiltalt for.

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.