Vill utvikling i Maddie-saken: Nå bryter Julias familie stillheten

24/02/2023 07:11

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Privat og Instagram
Foto: Privat og Instagram
Akkurat nå hevder en kvinne på sosiale medier at hun er den savnede Madeleine «Maddie» McCann. Nå bryter hennes fortvilte foreldre stillheten.

Mysteriet med britiske Madeleine "Maddie" McCann fikk et nytt kapittel her om dagen.

hevder en kvinne ved navn Julia Wendell at hun er identisk med Maddie, som berømt forsvant under en ferie med familien i Praia da Luz i mai 2007.

Den 21 år gamle kvinnen, som bor i Polen, opprettet nylig en Instagram-profil med brukernavnet I am Madeleine McCann, hvorfra hun hevder, ved hjelp av bilder, at hun er den savnede Maddie.

Flere har imidlertid allerede stilt spørsmål ved den polske kvinnens historie – og nå gjør hennes egne foreldre det samme.

Det skriver News.

Julia Wendells foreldre er helt sikre på at de er de biologiske foreldrene til henne - selv om de har nektet å ta en DNA-test, som Julia Wendell har foreslått.

– For oss som familie er det klart at Julia er vår datter, barnebarn, søster, niese, fetter og stefetter, heter det i en uttalelse fra familien, som ble delt med et polsk nettsted som omhandler savnede personer.

– Vi har minner, vi har bilder. Julia har også disse bildene fordi hun tok dem med seg sammen med fødselsattesten, akkurat som vi har mange dokumenter fra sykehuset, sier Wendell-familien.

De sier at datteren deres drømte om å bli musiker eller modell da hun var barn. Hun ønsket oppmerksomhet og ønsket å bli kjent. Det må sies at vi har lyktes nå.

– Det som skjer nå er at hun har én million følgere. Internett glemmer ikke, og det er klart at Julia ikke er Maddie. Vi er knust av denne situasjonen, sier familien.

I forbindelse med sin ville påstand har Julia slått seg sammen med en privatetterforsker som snakker på vegne av henne og hjelper henne med den «komplekse situasjonen». Johansson forteller at Julia gjentatte ganger har forsøkt å få foreldrene til å ta en DNA-test, men de nektet.

"Hvis de ikke skal gjøre det [av egen fri vilje], må vi ta saken til retten," sa Johansson til News.

Det har allerede kommet frem at McCann-foreldrene har gått med på å ta en DNA-test.

Madeleine McCann forsvant 3. mai 2007, mens hun var på ferie i Portugal med sine foreldre og søsken. Selv om det aldri er funnet noen definitive ledetråder i saken, er det i dag myndighetenes og etterforskernes klare vurdering at Maddie er død.

I 2022 ble en tysk mann navngitt som hovedmistenkt i saken.

Christian Brueckner bodde i Algarve i 1995 og 2007 og innbruddstyver hoteller og ferieleiligheter. Politiet tror han drepte Maddie 3. mai 2007.