Visste du dette? Marie advarer andre i sommervarmen

20/07/2020 12:52

Emma

Nyheter
Shutterstock.com
Shutterstock.com
24 år gamle Marie Ruby Meyer blev innlagt etter flere timer i strålene sol. Nå har hun en advarsel til andre, som mange kanskje har bruk for å vite.

I starten av sommerferien hadde Skandinavia noen god hette dager, hvor temperaturen var helt oppe på 25-28 grader. 

Disse varme sommerdagene benyttet Marie Ruby Meyer seg godt av. På en av disse varme dagene hadde Marie tatt seg en tur på et utendørs loppemarked, her endte det dessverre galt for den 24 år gamle jenta. 

Hun hadde ellers smurt seg godt inn med solkrem hjemme fra, men følte allikevel at solen brant veldig og da hun kom hjem følte hun seg veldig syk. 

Marie har fortalt B.T. at hun fikk små blemmer ved hårfestet, når hun klemte på dem kom det gul væske ut. Da hun ringte til legen og fortalte dette henviste de henne umiddelbart til sykehuset.

Kast den i søpla etter et år

Legene forteller Marie at hun må legges inn umiddelbart. Hun er da på sykehuset i fem timer, hvor hun får saltvannsdråper og sukkervann, samtidig som hun får beskjed om at sårene ved hårfestet hennes kan tyde på andre grads forbrenning.  

Marie trodde ikke helt på dette, da hun jo hadde smurt sig godt inn med solkrem flere ganger, men det viste seg at solkremen hennes var for gammel. 

«Og da jeg snakket med legene, sa de det samme: Når solkremen er mere enn 12 måneder gammel, er det ingen garantert effekt, og i mitt tilfelle har den ikke fungert. Fordi jeg har alltid brukt faktor 15, og derfor aldri hatt problemer.» Forteller Marie til B.T.

Visste du at solkremen blir for gammel etter et år?