Vitenskapen har funnet svaret: Denne stillingen maksimerer sannsynligheten for å gi kvinnen en orgasme

31/10/2022 08:02

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En vitenskapelig studie har fastslått at en sexstilling spesielt er optimal hvis du vil være sikker på at kvinnen har en orgasme.

De fleste menn har ingen problemer med å nå "klimaks" under samleie og dermed avslutte det med et smell.

Imidlertid kan mange kvinner sannsynligvis gjenkjenne at de sitter igjen med uoppfylte forventninger til samleie fordi de ikke fikk det de hadde håpet.

Det er mye vanskeligere for kvinner enn for menn å få en orgasme, og derfor satte forskere fra gynekologisk klinikk 'New H Medical' i New York i USA nylig ut for å undersøke hvordan man kan øke sjansen for at kvinnen får orgasme under samleie.

Det skriver fagbladet Illustreret Videnskab.

Forskerne bak studien ønsket å undersøke hvilken sexstilling som var best i jakten på den kvinnelige orgasmen, og til dette fikk de hjelp av et modig par* som hadde sex i fem forskjellige stillinger.

Etter hvert samleie måtte paret svare på spørsmål, og kvinnens klitoris ble også ultralydskannet for å måle blodgjennomstrømningen.

Forskerne undersøkte stillingene cowgirl, sittestilling, misjonær med pute under kvinnens bekken, misjonær uten pute og doggystyle, og de fant at spesielt én stilling hadde sine fordeler.

Den store vinneren var misjonærstillingen med en pute under kvinnens bekken, da det bidrar til å stimulere klitoris mot mannens hud og øke blodgjennomstrømningen og dermed sjansen for orgasme.

Foto: Shutterstock.com

I doggystyle-stillingen var blodgjennomstrømningen i klitoris tilnærmet uendret etter 10 minutter, og det var derfor stillingen som ga minst sannsynlighet for en kvinnelig orgasme.

Cowgirl-stillingen var den nest beste posisjonen for å sikre en orgasme for kvinnen, da den store kontakten mellom klitoris og mannens hud øker sannsynligheten for orgasme.

*Siden studien bare ble gjort ved hjelp av ett par, er det store usikkerhetsmomenter. Stillingene kan påvirke andre kvinner ulikt.