Vitner prøvde førstehjelp: "Det var bare små gutter"

07/03/2023 12:23

Emma

Nyheter
Foto: Presse-Foto.dk
Foto: Presse-Foto.dk
To hardt skadde tenåringer lå på en gangvei da et ektepar stormet til unnsetning og kjempet forgjeves for å redde livet.

Et ektepar var i ferd med å legge seg sent mandag kveld. Plutselig ble de skremt av et desperat rop om hjelp og høye skrik, og de ble snart møtt med et forferdelig syn da de åpnet terrassedøren til huset sitt i boligområdet på Skjeberg Allé i Taastrup, i Danmark, noen hundre meter fra det berømte kjøpesenteret City2.

To unge karer lå hardt såret av stikkskader i flisegangen med tre-fire meter mellom seg.

En 34 år gammel familiemann, som har bodd i området siden 2019, sier til Ekstra Bladet.

Mannen, som ønsket å være anonym, hadde jobbet som vaktmester i flere år, men sa at han «aldri hadde sett noe lignende».

København-politiet opplyser at to unge menn på 17 og 18 år er døde, og at de har informert sine pårørende. Den ene tenåringen pustet ut på stedet, mens den andre døde på sykehus. En 17 år gammel gutt ble knivstukket, men skal være utenfor livsfare.

Det 34 år gamle vitnet sa at begge de avdøde tenåringene pustet da paret kom til unnsetning. Ingen av dem sa noe i situasjonen.

Mannens kone, som har faglig kompetanse til å yte førstehjelp, og naboens kone startet umiddelbart livreddende førstehjelp i flisgangen.

34-åringen gikk bort til en av dem og oppfordret gjentatte ganger den unge fyren til å «bli hos meg». Han forklarer at den unge fyren tilsynelatende ble truffet i siden av brystet. Men det var ingenting å gjøre. Tenåringen døde i hendene.

Den andre tenåringen, som kona ga livreddende førstehjelp til, ble knivstukket i halsen. Det var tilsynelatende en dyp plugg.

Kort tid etter ankom ambulansepersonell og politimenn, og den hardt sårede, men fortsatt levende tenåringen ble fraktet til akutt sykehusbehandling. I løpet av natten døde han av skadene.

Faren sa at han så den skadde 17 år gamle mannen, som overlevde og er utenfor fare, gå rundt på stedet etter knivstikkingene. I det ene beinet hadde han et gapende knivsår. Men han var fullt bevisst.

– Jeg føler meg forferdelig. Det var bare små gutter. De var ikke engang voksne ennå. Det er dypt tragisk. Dette gjør meg veldig sint. Hvorfor trekker de en kniv? På grunn av hva, spør vitnet seg selv. 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.