Vladimir Putin er rasende

17/03/2022 08:41

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russlands president Vladimir Putin er rasende, og onsdag ettermiddag, på et regjeringsmøte, har han igjen pisket ut etter Vesten.

Vladimir Putin mener at alt går etter planen i Ukraina. Det forklarte han på et regjeringsmøte onsdag ettermiddag, ifølge flere medier, blant annet Financial Times og Evening Standard.

I sin tale til regjeringsmøtet hevdet den russiske presidenten også at det er Ukrainas egen feil at russiske styrker ble sendt inn i landet for å gjennomføre en «spesiell militær operasjon», som Putin fortsatt kaller invasjonen av nabolandet.

– Vi hadde ikke noe annet valg enn å starte en spesiell militæroperasjon, sa Vladimir Putin på onsdagens møte.

Videre forklarte han også at de ukrainske myndighetene i Kiev ble bedt om å trekke sine tropper ut av Donbas-regionen, som har blitt okkupert av Russland. De skal ha blitt bedt om å gjøre det i begynnelsen av «operasjonen», noe de nektet å gjøre.

Så dette skal være grunnen til at Russland «måtte» starte denne spesielle militære operasjonen. Vladimir Putin hevder derfor at dette er selvforsvar på russisk side.

Tidligere har Vladimir Putin slått til mot Vesten, slik han gjorde i onsdagens tale. Han gjorde det klart her at 'blodbadet' i Ukraina vil fortsette, ettersom vestlige land fortsetter å forsyne Ukraina med våpen.

Putin mener vestlige makter ønsker å skape et «antirussland» og at de ikke bryr seg om det ukrainske folket. Videre sa han at Vesten ville ha innført sanksjoner mot Russland uavhengig av situasjonen, og at de rett og slett har lett etter en unnskyldning for å gjøre det.

– Vesten vil ikke engang skjule det faktum at deres mål er å ødelegge den russiske økonomien. Alle russere. Vesten vil «avlyse» Russland. De ønsker å bryte opp Russland, men de vil ikke lykkes. Vesten ønsker å fremprovosere sivile konfrontasjoner i Russland, men de vil bare styrke Russland med sine fiendtlige handlinger, sa Putin.

I tillegg kalte den russiske presidenten vesten for «løgnernes imperium», akkurat som han forklarte at den militære operasjonen i Ukraina handler om «Russlands suverenitet» og «deres barns fremtid».

– Vesten tror vi vil gå av, men Vesten forstår ikke Russland. Vi kjemper for Russlands suverenitet og for våre barns fremtid. Vesten er løgnernes imperium," sa han.

Talen konkluderte med at han hevdet at Vesten har lansert det han kalte en «økonomisk lynsjakkkrig». Igjen uttalte han imidlertid at han er sikker på at det ikke vil lykkes.

 

 

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.