Vladimir Putin truer nytt land: - Svinaktig!

06/12/2023 06:00

Emma Sletta

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Vladimir Putin langer nå ut mot et nytt land, som han anklager for å behandle den russiske minoriteten svinaktig.

I Ukraina er de ikke i tvil. Vladimir Putin kommer ikke til å stoppe sin invasjon av Ukraina.

Det er en av grunnene til at det er ganske oppsiktsvekkende at den russiske presidenten nå langer kraftig ut mot en ny nasjon.

Denne gangen har Putin rettet pilen mot Latvia, der han i en tale fra Kreml tordner mot landets behandling av den russiske minoriteten.

Det viser en video fra blant annet Kreml, som blant andre det russiske nyhetsbyrået Tass har beskrevet.

– Hvis de fører en slik politikk overfor folk som har bodd i et land, jobbet i et land og bidratt med gode ting, og så behandler dem så dårlig, så vil de til syvende og sist selv stå overfor noe motbydelig, sa Putin.

Når presidenten bruker uttrykket «en slik politikk», sikter han trolig til «russofobi», som han har snakket mye om den siste tiden.

– Jeg tror ikke man vil være glad for å føre en slik politikk. Jeg vet ikke hvor mange det er i dag, men en gang i tiden var 40 prosent av befolkningen russisktalende. Nå er det ikke så mange, sier han.

Ifølge World Directory of Minorities and Indigenous Peoples er 25,6 prosent av Latvias befolkning av russisk opprinnelse. Det tilsvarer rundt 450.000 mennesker.

Volodymyr Zelenskyy har flere ganger tidligere sagt at han er overbevist om at Russland ikke kommer til å stoppe ved Ukraina.

Og det har vært et av hans hovedargumenter i forsøket på å få Vesten til å sende mer militært utstyr.

Krigen er i ferd med å gå inn i sitt andre år, og bombingen pågår fortsatt nesten daglig, mens kampene ved fronten fortsatt er intense.

Senest avfyrte Russland 23 droner natt til mandag. Et kryssermissil er også avfyrt.

Det opplyser det ukrainske luftforsvaret mandag, melder nyhetsbyrået Reuters.

18 av dronene og missilet ble skutt ned før de nådde sine mål.

Luftvernsystemer er utplassert i ni regioner i Ukraina, opplyser luftforsvaret i en melding på meldingstjenesten Telegram.

Reuters kunne ikke uavhengig bekrefte opplysningene.

Det er ingen informasjon om hva som skjedde med dronene som ikke er ødelagt.

Ukraina anklager jevnlig Russland for droneangrep, akkurat som Russland ofte anklager Ukraina for å sende droner inn på russisk territorium.

Regjeringen i Ukraina har nylig sagt at den forventer at Russland vil rette sine angrep primært mot elektrisitet, oppvarming og vannforsyning i Ukraina i løpet av vinteren, der energiforsyninger spiller en viktig rolle.