VM-løper utfordrer Erling Braut Haaland

23/08/2023 09:35

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Erling Haaland har blitt utfordret.

Den tyske VM-løperen og Instagram-kjendisen Alica Schmidt utfordrer Haaland. Alica Schmidt har ingen store prestasjoner som idrettsutøver, men er likevel en av VMs største profiler med sine 4,3 millioner følgere på Instagram.

I 2017 kåret et australsk magasin henne til "verdens mest sexy idrettsutøver", noe som forårsaket et tilbakeslag, og siden den gang har Schmidt snakket om å ville vaske bort den etiketten.

– Jeg vil bli sett på som en idrettsutøver, sa hun i fjor sommer.

Her under verdensmesterskapet i Budapest klarte hun ikke å kvalifisere seg til noe enkeltstevne, men hun var en del av det tyske 400m stafettlaget som ble nummer sju i finalen på den første konkurransedagen i verdensmesterskapet sist lørdag.

Etterpå var hun innom Dagbladets TV-kamera og svarte på spørsmål, blant annet om Erling Haaland.

Bakgrunnen er at Alica Schmidt har en fortid som 'fitness' trener i den tyske fotballklubben Borussia Dortmund, som Haaland tidligere tilhørte.

Hun har også utfordret Haalands tidligere lagkamerat Mats Hummels på et 400m løp, som hun vant i overlegen stil – og nå vil hun konkurrere med nordmannen.

- Jeg må sende ham en invitasjon. Erling, hvis du er klar til å løpe mot meg, vil jeg gjerne møte deg og se hvem av oss som er raskest. Jeg er klar når som helst, sier hun inn i Dagbladets kamera.

Men siden Premier League-sesongen akkurat har startet, vil det ta litt tid før en slik duell finner sted. Uansett holder Alica Schmidt seg som favoritt.

– Ja, på 400 hadde jeg nok slått ham. Ved 200 ville det vært vanskeligere, sier hun. Haaland er et fysisk fenomen og har faktisk en tilknytning til friidrett ettersom moren hans, Gry Marita Braut, konkurrerte i sprint.

Det sies også at Haaland har den uoffisielle verdensrekorden i lengdehopp for femåringer (!) da han angivelig hoppet 163 centimeter som liten gutt i 2006. Men det har ikke vært mulig å bekrefte fordi det ikke føres offisiell statistikk i så ung alder.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.