Voldsom brann har rystet videregående skole: Elever hastet til legen

17/03/2023 08:33

Emma

Nyheter
Foto: Presse-Fotos.dk
Foto: Presse-Fotos.dk
Elever på videregående skole fikk nødhjelp etter brannen.

Ifølge politiet har et voldsomt tilfelle av brann på Campus Djursland tirsdag kveld rystet det lille samfunnet rundt campus og videregående skole i Grenaa, i Danmark.

– Etter den første natten og sjokket tenker du: «gud, jeg er veldig engstelig», så går du til legen. Så vi hadde en vanlig shuttle opp til legen i går med de berørte, sier rektor ved Grenaa Gymnasium Helene Bendorff Kristensen.

Onsdag og torsdag har det lokale politiet vært på en mobil politistasjon i området, der mange berørte har oppsøkt betjentene og vært bekymret.

Rektor merker nå også bekymringene til dagens elever.

– Så derfor synes jeg det er veldig bra å få en krisepsykolog som kan ta et slags gruppekurs eller gruppeterapi, sier Helene Bendorff Kristensen.

Lettet videregående elev

Torsdag møtte TV2 Østjylland videregåendeelev Sofie Søndergaard Christensen, som går på samme videregående skole som noen av de involverte.

– Jeg er helt sjokkert, sier Christensen, som først trodde det kunne være et stearinlys eller noe annet som hadde forårsaket brannen.

Det er vanskelig for henne å ikke vite hele historien om brannen og dens årsak, sier hun. Og hun opplever at det nå dukker opp rykter om saken, på samme måte som ulike teorier spres.

"Du kan bare føle at alle snakker om det, og det er klart, fordi du også trenger å snakke om det."

- Jeg var glad for å høre at folkene i rommet ved siden av var på studietur og ikke var der. Jeg var mest lettet over at ikke flere var skadet, sier hun.

Torsdag ble en 25 år gammel mann varetektsfengslet i fire uker i retten i Randers. Han erkjente seg ikke skyldig i drapsforsøk, men innrømmer vold. Tre kvinner på 19, 20 og 54 år er også pågrepet i saken.

Den 19 år gamle mannen som ble skadet i brannen, fikk nesen brukket før hybelen der han befant seg, ble satt i brann.

Han ble fløyet til Rigshospitalet for å behandle brannskadene, og han var ute av fare igjen onsdag morgen.

Han var på besøk hos en bekjent som bor på høgskolen da brannen oppsto.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.