Voldsomme skogbranner i Canada: Påvirker flytrafikken og New York

09/06/2023 07:30

Sofie

Nyheter
Foto: TikTok
Foto: TikTok
De voldsomme brannene i Canada har nå også satt sitt preg på millionbyen New York, som er innhyllet i røyk. Også flytrafikken er berørt.

Flere flyvninger til New York City og Philadelphia-området ble forsinket, og andre ble kort kansellert onsdag. Dette på grunn av redusert sikt på grunn av røyk fra flere store skogbranner i Canada.

Ifølge US Federal Aviation Authority, FAA, er både flyvninger til havnene LaGuardia og Newark i New York, samt flyvninger til den internasjonale flyplassen i Philadelphia, berørt av forsinkelser.

Dette skriver nyhetsbyrået Reuters.

De siste dagene har hundrevis av skogbranner omsluttet en rekke amerikanske byer i et tykt teppe av røyk og utløst helsevarsler flere steder.

Avisen Philadelphia Inquirer melder at det er en dis av røyk over hele Philadelphia-regionen, samtidig som det lukter brennende.

Helsemyndighetene i storbyen, som ligger i delstaten Pennsylvania, har sendt ut en «kode rød» advarsel til byens nesten 1,5 millioner innbyggere.

Kode rød betyr at «luften er usunn å puste inn» og at enkelte innbyggere kan oppleve at helsen deres er påvirket, skriver helsemyndighetene.

I følge The Philadelphia Inquirer har innbyggerne også blitt oppfordret til å avlyse alle utendørsaktiviteter, holde vinduer lukket og bruke masker av høy kvalitet utendørs.

Ifølge The Philadelphia Inquirer viser tall fra US Environmental Protection Agency at luftkvaliteten i Philadelphia ikke har vært så dårlig som den er nå siden 2008.

I USAs føderale hovedstad, Washington D.C., har myndighetene også utstedt en rød kode. Det er den første i sitt slag siden 2011. Årsaken til den alvorlige luftforurensningen er flere store skogbranner som nylig har herjet i det østlige Canada.

Ifølge Reuters har myndighetene i både New York City og de kanadiske byene Toronto og Ottawa sendt ut en advarsel om at luftforurensningen er så høy at den kan være helseskadelig.

Skogbranner er ikke et nytt fenomen om sommeren i Canada. Men i år er de mer omfattende enn vanlig og de har brutt ut uvanlig tidlig.