Voldsomt: Her vil det føles som 37 grader

11/09/2023 05:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Det blir varmt. Veldig varmt.

Her i Norge kan vi kanskje se frem til en helg med temperaturer over 25 grader, men det er «ingenting» sammenlignet med i Storbritannia. Her står de overfor en helg hvor det er varslet hetebølge - og luftfuktigheten kan gjøre at det føles mye varmere enn det faktisk er.

Torsdag var den varmeste dagen i året så langt i Storbritannia, med temperaturer som nådde 32.6C i Wisley, Surrey, og overgikk den forrige rekorden på 32.2C fra juni.

Den rekorden kan imidlertid bli slått lørdag, når meteorologene melder om 32 grader, kanskje til og med 33 grader.

Det skriver Daily Star.

Meteorologisk institutts værkart har kartlagt nøyaktig hvor de høyeste temperaturene vil inntreffe både lørdag og søndag.

På lørdag forventer Met Office temperaturer for å nå 32C i London og sørøst, 31C i Norfolk, Midlands og Yorkshire og 30C på sørkysten.

Cardiff kan vente seg 29 grader, mens andre deler av landet får mellom 24 og 27 grader.

Hetebølgen vil fortsette søndag, med temperaturer nesten uendret.

Selv om de ovennevnte temperaturene høres ut som mye, vil fuktigheten og vindforholdene gjøre at temperaturene føles enda varmere enn de faktisk er.

Ifølge Netweather vil London føles mer som 36 eller 37 grader til visse tider lørdag. Andre steder som ventes å føles varmere enn de er på lørdag er Norwich, Cambridge og Reading med 35 grader, samt Southampton, Luton og Leicester med 34 grader.

Før helgen sa meteorolog Steven Ramsdale ved Met Office:

– Et høytrykk ligger sørøst for Storbritannia, noe som gir mer stabile forhold og temperaturer godt over gjennomsnittet for årstiden. Mens de høyeste temperaturene forventes i sør, er varmebølgeforholdene allerede oppfylt for flertallet av England og Wales, og deler av Skottland og Nord-Irland forventes også å fortsette å oppleve noen uvanlig høye temperaturer.