Vurderer å selge The Body Shop

02/09/2023 22:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
The Body Shop kan være i ferd med å bli solgt.

Kosmetikkkjeden The Body Shop vurderer å selge virksomheten på grunn av fallende salgstall.

Ifølge Mirror har Natura &Co, som eier både The Body Shop og Avon, gitt ledelsen tillatelse til å utforske «strategiske alternativer» for forhandleren. Dette omfattet også et mulig salg av virksomheten. Det er imidlertid «ingen sikkerhet» for at det vil resultere i et salg.

Ifølge en analyse fra J.P. Morgan er det sannsynlig at den internasjonale kosmetikkkjeden vil bli solgt, til en verdi av rundt 405 millioner pund, tilsvarende 5,4 milliarder norske kroner.

– Det kan ikke gis noen garanti for at denne prosessen vil resultere i en transaksjon. Natura har ikke til hensikt å kommentere eller gi oppdateringer om dette emnet med mindre og før det er bestemt at ytterligere publisering er hensiktsmessig eller nødvendig.

Dette har ingen umiddelbar innvirkning på The Body Shop, noe som betyr at butikker over hele verden – inkludert Norge – vil fortsette å handle som normalt.

The Body Shop-kjeden betjener over 30 millioner kunder, har 22 000 ansatte og driver over 3000 butikker i mer enn 60 land.

Hvis et salg skjer, er det ukjent hvordan dette vil påvirke de fysiske butikkene.

The Body Shop ble grunnlagt i 1976 av Dame Anita Roddick i Brighton, England. I 2006 solgte Anita Roddick kjeden til kosmetikkgiganten L'Oréal, og 11 år senere ble den solgt videre til det brasilianske skjønnhetsmerket Natura for 857 millioner pund.

Natura har kjøpt flere kjente merkevarer, inkludert Avon, Aesop og The Body Shop. Tidligere i år bestemte gruppen seg imidlertid for å selge luksusmerket Aesop til L'Oréal for 2,5 milliarder dollar. De siste årene har Natura opplevd problemer med lønnsomheten, og ifølge rapporter har selskapet skyldt dette på endringer i atferd som følge av pandemien utløst av COVID-19.

Salget av merkevaren Body Shop forventes å være en del av planen deres for å snu situasjonen.

Natura &Co har opplyst til The Mirror at de ikke ønsker å kommentere saken.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?