WHO kommer med bekymring: "Enormt bekymringsfullt"

18/04/2024 14:26

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
WHO kommer nå med en bekymring.

Verdens helseorganisasjon (WHO) uttrykte torsdag bekymring over den økende spredningen av H5N1-stammen av fugleinfluensa til mennesker.

Det skriver flere norske medier, deriblant NRK.

Det har vært noen hundre tilfeller der dyr har smittet mennesker.

Så langt er det ingen bevis for at viruset sprer seg mellom mennesker.

Men i hundrevis av tilfeller der mennesker har blitt smittet gjennom kontakt med dyr, er dødeligheten ekstraordinært høy, sier sjefforsker i WHO, Jeremy Farrar.

Han kaller dette «enormt» bekymringsfullt.

Forskeren kommenterte situasjonen på en pressekonferanse i Genève torsdag.

Et pågående utbrudd av fugleinfluensaviruset H5N1 begynte i 2020 og har siden kostet titalls millioner tam- og villfugl livet. Også pattedyr er blitt smittet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.