WHO kunngjør: Korona pille er et mirakel

22/04/2022 09:57

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
WHO har nå sett på effekten av pillen.

Selv om COVID-19 for de fleste nordmenn er et kapittel som er overstått, hersker viruset fortsatt flere steder. Den normale behandlingen er ofte enten isolasjon og i verste fall sykehusinnleggelse.

Vaksinene var ment å motvirke risikoen for både infeksjon og, hvis smittet, et mildere sykdomsforløp.

Flere farmasøytiske selskaper har lenge jobbet med en koronapille, og EU har også godkjent Pfizers coronavirus-pille for nødbruk.

Pillen heter Paxlovid, og er rettet mot pasienter som ennå ikke er alvorlig syke, men har høy risiko for å bli innlagt på sykehus på grunn av covid-19.

De med høy risiko for å bli innlagt på sykehus inkluderer personer med eksisterende sykdommer, eldre og uvaksinerte, ifølge TV 2.

Et ekspertpanel fra WHO har gjennomgått studier som involverer 3000 pasienter. WHO fant at risikoen for sykehusinnleggelse var 85 prosent lavere hos de som ble behandlet med Paxlovid enn de i gruppen som fikk placebo. Behandlingen i seg selv består av å ta 1 pille hver 12 timer i en periode på 5 dager.

Det vilt 10 piller totalt. Du må spise den første pillen rett etter at du har blitt funnet å være smittet med COVID-19.

Who sier imidlertid også at pillen ikke kan betraktes som et alternativ til vaksinen, som WHO fortsetter å anse som den beste beskyttelsen mot et alvorlig sykdomsforløp.

Pfizer har som mål å produsere piller for rundt 120 millioner pasienter i år.