YR med dårlige nyheter

14/08/2023 11:58

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det blir en våt start på uka.

Mesteparten av nedbøren vil komme vest for Norge sør for Stad, skrev meteorologer på X/Twitter.

- Et lavtrykk over De britiske øyer øker litt i intensitet og trykker seg mot Norge. Det ligger an til å bli ordentlig vått, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Eirin Walstad Ristesund, til Dagbladet.

Men det er derfor usikkert om Vestlandet vil lide mest som følge av lavtrykket. Ristesund sa at lavtrykket også vil bringe varm og fuktig luft til Østlandet.

Store deler av Østlandet har kjempet mot ekstremværet «Hans» den siste uken. 

Ristesund forteller at Vestlandet vil få mindre regn enn Østlandet, men vannmengden i flomutsatte områder kan skape problemer.

I helgen er det imidlertid stor sjanse for tørt og solrikt vær på Østlandet, da det meste av nedbøren trekker nordover fra onsdag.  

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.