Zelensky avviser underskriftinnsamling: Det kommer ikke på tale

Foto: Shutterstock.com

Volodomyr Zelensky støtter ikke ønsket til flere tusen.

Siden invasjonen startet i Ukraina, har det ikke vært mulig for ukrainske menn å forlate fedrelandet. De skulle bli og kjempe mot den russiske overherredømme, som invaderte landet 24. Februar. 

Les også

Putin fikk det motsatte av det han hadde ønsket seg

Det er for tiden et forsøk på å la unge menn forlate landet via en underskriftskampanje signert av mer enn 25.000 ukrainere.

Men det er ikke mulig at unge kampklare menn skal kunne forlate Ukraina når så mange soldater mister livet hver dag av krigen, sier landets president Volodymyr Zelenskyy til den ukrainske nettavisen Ukraynskaja Pravda, ifølge Berlingske.

Spesielt krever underskriverne at menn i alderen 18-60 år skal få lov til å forlate landet.

– Jeg vet ikke hvem begjæringen er rettet mot. Kanskje det er rettet mot meg, sa Zelenskyy.

"På den annen side bør den kanskje henvende seg til foreldrene som har mistet sine sønner – sønner som har ofret livet for å forsvare en region eller en by i vårt land?"

Zelensky snakket deretter om Donbas-regionen, som akkurat nå er hardt rammet av kamper mellom russiske og ukrainske soldater. Her, ifølge Zelenskiy, dør mellom 50 og 100 ukrainere om dagen.

Donbas ligger i Øst-Ukraina, og grenser derfor til Russland i øst. I tillegg bor et stort mindretall av etniske russere i regionen.

Les også

Russland har ett stort problem