Zelenskyj innrømmer: Aner ikke hva som skjedde med missilet

18/11/2022 07:10

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den ukrainske presidenten sier nå at han ikke vet hva som skjedde tirsdag i forbindelse med rakettangrepet som traff polsk territorium og drepte to personer.

Tirsdag kveld gikk hele Europa i stort sjokk i en kort periode da nyheten om et missilangrep på polsk territorium dukket opp. I utgangspunktet var det rapporter om at det var et russisk missil som hadde truffet polsk territorium og dermed også NATO-territorium.

Frykten var derfor at det kunne utløse en direkte konflikt mellom NATO og Russland. Tiden siden den gang har «heldigvis» vist at det trolig ikke er et missil avfyrt av Russland.

Angivelig var det et ukrainsk luftforsvarssystem som tok feil. Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, har imidlertid hevdet at det ikke er ukrainsk, men russisk som også står bak oppskytingen.

Zelenskyj sa at han ikke var helt klar over hva som skjedde og hva som førte til missilet som rammet den polske landsbyen Przewodów, nær den ukrainske grensen, tirsdag.

Det skriver AFP, ifølge Ritzau.

Zelenskyj sier at ingen vet sikkert hva som skjedde, men han sier likevel at det var en russisk rakett og en ikke-ukrainsk.

Akkurat nå undersøker polske og amerikanske folk ulykkesstedet der missilet traff og drepte to polakker.

Ukrainas utenriksminister, Dmytro Kuleba, skriver på Twitter at et team av ukrainske eksperter har dratt til Polen for å undersøke området der missilet traff. Kuleba forventer at dette vil skje raskt.