Zelenskyj snakker ut om Putin: "Jeg tror det vil svekke ham betydelig"

03/03/2024 05:00

Emma

Nyheter
Foto: President's office
Foto: President's office
Zelenskyj snakker ut om den russiske presidenten.

Verdens øyne er rettet mot konflikten mellom Ukraina og Russland.

Og nå bringer Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj en ny vinkling inn i diskusjonen om hvordan man kan svekke den russiske presidentens makt. Det gjør han under en pressekonferanse kalt Ukraina. år 2024», som ble rapportert på den offisielle nettsiden til det ukrainske presidentkontoret.

Her delte Zelenskyj sine tanker om hva som kan svekke Vladimir Putins makt.

Og ifølge Zelenskyj er én strategi klar: å påføre det russiske militæret kamptap, politisk isolasjon på den globale scenen, intensivert sanksjonspress og konfiskering av frosne russiske eiendeler.

Zelenskyj legger ikke skjul på at alt handler om penger for den russiske diktatoren:

– For ham (Putin) er penger førsteprioritet. Når du lytter til meldingene hans, handler det om penger. Han sikrer beskyttelsen av disse pengene, selv de frosne eiendelene i utlandet, sa Zelenskyj under pressekonferansen.

Den ukrainske presidenten mener det er avgjørende for Putin å bevare russiske forretningsverdier, og derfor kan et angrep på disse verdiene representere et betydelig slag:

– Hvis alle de frosne eiendelene og pengene overføres til Ukraina betingelsesløst, tror jeg det vil svekke ham betydelig, forklarer Zelenskyj, som også understreker sin egen interesse for et slikt utfall:

– Uten blodsutgytelse, men det hadde vært veldig effektivt. Da ville han ringe alle, ikke bare meg, for å finne en måte å avslutte denne krigen på.

Mer enn to år har gått siden Vladimir Putin startet sin invasjon av nabolandet, en hendelse som startet 24. februar 2022.

Zelenskyjs ord kaster lys over en kompleks situasjon der økonomiske sanksjoner og politisk isolasjon blir sett på som sentrale elementer i arbeidet med å redusere Putins grep om makten, ikke bare i Ukraina, men også på den internasjonale arenaen.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.