Han vinner millioner: Reaksjonen hans er noe utradisjonel

07/09/2023 15:30

Emma Sletta

Økonomi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ville du reagert på samme måte hvis en Lotto gevinst dukket opp på kontoen din?

En mann fra den danske byen Esbjerg tok det med ro da han logget inn på Danske Spil-appen sin en søndag for å se om han hadde vunnet i lotto.

– Jeg hadde sjekket billetten min på lørdag, men søndag morgen ville jeg inn for å se vinneroversikten. Og så var det en million på kontoen. Det pleier ikke å gjøre det, sier mannen, som selv ble overrasket over hvor stille han tok det.

– Vel, du tror du blir gal og roper og skriker når du vinner den store premien. Men det gjør jeg tydeligvis ikke. Jeg tar det sakte og enkelt. Jeg gikk inn til min kone på soverommet og sa: 'Jeg tror jeg har vunnet en million.' Men det trodde hun ikke. Hun var sikkert skeptisk, sier mannen. Stille og rolig.

Mannen selv tror at hans rolige reaksjon kan skyldes at han dels er litt eldre og dels at han er fra den vestligste delen av Jylland.

– Hadde jeg vært 25 år, hadde jeg nok vært litt mer spontan og mindre fornuftig. Selv om jeg også er vestjylnder, sier mannen i en pressemelding.

Det er noen år siden mannen var 25 år, og derfor ligger fortsatt mesteparten av pengene i nettbanken, der mannen jevnlig sjekker inn for å se om det virkelig stemmer at han har vunnet så mye penger.

"Bare for å se om de er der fordi ... Jeg er ikke vant til at det står over en million,» sier mannen.

Når han har sett i nettbanken igjen og forsikret seg om at det fortsatt er mye penger, har han det bra. For da vet han at han har råd til å gjøre sine nærmeste til lags.

– Det er en fin følelse. Det gir trygghet og du kan gi barna litt penger og en bedre ferie. Det er stort sett det som gir en god følelse. Det er faktisk veldig hyggelig å se at flere er fornøyde. Det er bra. Og ja, det sies også i Vestjylland, sier mannen.

Imidlertid er ikke alle gevinstene i banken. Barna har fått hver sin porsjon å bruke, og litt penger har også gått til sommerferie med familien.

– Og vi har ikke spart like mye som før. Og så har vi også kjøpt en litt nyere bil - men fortsatt brukt. Du kan også kjøpe en bil for en million kroner, og da er alle pengene borte, men det er ikke så viktig å komme seg fra A til B, sier han.

Læs også:

Ekspertråd: Så ofte bør du vaske sengetøyet ditt En ekspert har avslørt at flere ting avgjør hvor ofte du bør vaske sengetøyet.