Du har laget potetmos feil hele livet: Slik lager du enkelt potetmos uten klumper

01/02/2024 09:00

Sofie

Oppskrifter
Foto: Shutterstock
En kokk viser nå hvordan du enkelt kan lage potetmos uten klumper.

I jakten på å gjøre matlagingen enklere er det mange som leter etter smarte tips og triks.

Fra tidsbesparende skjæremetoder til geniale oppbevaringsløsninger, det finnes et vell av kreative ideer som kan gjøre selv det kjedeligste kjøkkenarbeidet til en lek. Nå har en kokks smarte metode for å lage silkemyk potetmos gått viralt.

Kjendiskokken Andy, bedre kjent som Andy Cooks, har delt hemmeligheten sin bak den perfekte "silkeaktig potetmos", som har fanget oppmerksomheten til over 11 millioner seere på hans populære TikTok-konto.

Det skriver Mirror

Andy, som har bygget en tilhengerskare på over 3,7 millioner på YouTube og over 5 millioner på TikTok, anbefaler noe overraskende: Ikke skrell potetene dine.

"Bare lag et lite snitt rundt midten og ha i kaldt vann, ikke varmt, og ikke glem å krydre dem," instruerer han mens han tilsetter en stor klype salt.

Koketiden avhenger av størrelsen på potetene, men Andy råder til å tømme dem når de er «møre nok til en gaffel».

Et viktig skritt er å la dem dampe i noen minutter etter koking for å sikre at de er ferdig kokt. Når potetene er klare skal skinnet kunne trekkes av uten problemer.

For å oppnå ønsket silkemyk tekstur, foreslår Andy å bruke en potetstapper i stedet for en tradisjonell håndpresser. "Det vil gjøre mosen din mye mer enhetlig," forklarer han. For ekstra glatthet anbefaler han å bruke en trommelsil, selv om han innrømmer at han sjelden gjør dette hjemme.

Den siste hemmeligheten bak en perfekt mos? Mye varm melk og smør.

"Hvis det er kaldt, gjør det bare at potetene stivner," sier Andy.

Til slutt tilsetter han mer krydder for å fullføre retten. Resultatet er en potetmos så glatt og silkeaktig at den imponerer selv de mest skeptiske matelskere. Kommentarsporet på videoen hans stemmer overens, med en som sier: "Vil du lage dette til mamma i kveld, det vil være godt for henne å spise uten tannproteser, tusen takk!"

Mens en annen la til: "Uten tvil vet jeg at det smaker godt, men jeg liker å ha tekstur med potetmosen min, men dette ser 100% bra ut."

Andys tilnærming til potetmos understreker viktigheten av teknikk og tålmodighet i matlagingen. Gjennom sine populære plattformer fortsetter han å inspirere og utdanne et globalt publikum i matlagingskunsten, én oppskrift om gangen.