Du vil aldri gå tilbake til vanlig iskaffe etter å ha prøvd denne superenkle oppskriften

04/11/2023 22:00

Emma

Oppskrifter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Det er som en frappucino, bare bedre!

Er du også typen som i det øyeblikket kalenderen sier "sommer", bytter ut din vanlige varme kopp kaffe med utallige mengder iskaffe? Da er denne artikkelen noe for deg.

For der du sannsynligvis vanligvis får iskaffe fra din lokale kaffepusher (eller eget kjøkken), hvor den består av 1-2 espressoskudd, din favoritt melkedrikk, en milliard isbiter og kanskje litt sirup hvis du er ekstra eventyrlysten - vel, det er faktisk en måte å oppgradere den ellers enkle oppskriften slik at iskaffe når helt nye høyder.

Kaffenerden Ethan Rode, som blant annet har lært oss å tilberede pulverkaffe riktig og lage det mest smakfulle dalgona-skummet, har også funnet en helt genial måte å lage iskaffe på – vi kan kalle det iskaffe 2.0, fordi det virkelig er en ny iskaffeopplevelse.

I en video på Instagram viser han hvordan han ved hjelp av pulverkaffe, sukker, melk, isbiter og en kraftig blender lager den ultimate, kremete iskaffe som minner litt om den dyre (og hvinende søte) frappucinoen mange kjenner fra Starbucks.

Her kommer den blendede iskaffe dog i en variant, hvor man selv kan styre søtt nivået, og hvor prisen ikke er overveldende.

Se selv hvor deilig det ser ut i videoen nedenfor (han viser først hvordan du koker pulverkaffe riktig og lager dalgona skum, så ha tålmodighet til den siste delen av videoen).