Har du hørt det virale hiten 'Barbaras Rhabarberbar'? - Slik lager du en deilig Barbaras Rhabarberbar-kompott

30/05/2024 22:54

redaktion

Oppskrifter
Foto: Dagens.no
Foto: Dagens.no
Hvis du er nysgjerrig på å smake en ekte 'Barbaras Rhabarberbar-kompott', har du kommet til rett sted. Den morsomme virale sangen er blitt omgjort til en deilig dessert.

Noen ganger går en sang viralt uten at man hadde sett det komme.

Det var nok ingen som hadde trodd at 'Baby Shark' ville bli det store hiten den ble, og det samme kan sies om 'Gangnam Style' av den koreanske sangeren PSY.

Nå er det kommet en ny hit som har gått viralt ut av det blå, og det er de tyske Bodo Wartke og Martin Fischer som har hatt suksess med hiten 'Barbaras Rhabarberbar'.

Sangen er laget som en såkalt tungetvister, som er vanskelig å uttale, så hvorfor i all verden skulle man få suksess med en sang om det?

(Du kan høre sangen her)

Ikke desto mindre er det tilfelle for våre to tyske venner, som på kort tid har fått over 7 millioner visninger på YouTube. Men det er spesielt på TikTok at de har gått hyperviralt.

Her brukes sangen av mange til å lage en morsom form for dans, og dette har resultert i at sangen nå plutselig er blitt en landeplage over hele verden.

I anledning av den morsomme sangen om rabarbra som har gått viralt, tenkte vi at vi ville følge opp med en deilig liten sommeroppskrift på en rabarbrakompott, som vi i denne anledning har valgt å kalle 'Barbaras Rhabarberbar-kompott'.

Oppskrift på Barbaras Rhabarberbar-kompott

Ingredienser:

  • 500 g rabarbra, skåret i 1-2 cm biter

  • 150 g sukker

  • 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljeekstrakt

  • 1 sitron, saften og skallet

  • 1 stykke fersk ingefær (ca. 2 cm), skrelt og revet

  • 1 kanelstang

  • 100 ml vann

Fremgangsmåte:

Forberedelse av rabarbra:

  • Skyll rabarbraen grundig og skjær den i 1-2 cm biter. Hvis rabarbraen er veldig stor, kan du også halvere bitene på langs.

Forberedelse av ingredienser:

  • Riv skallet av sitronen fint og press saften.

  • Skrell og riv ingefæren.

Koking:

  • I en stor gryte kombineres rabarbrabitene med sukker, vaniljestang (eller vaniljeekstrakt), sitronsaft, sitronskall, revet ingefær, kanelstang og vann.

  • Bring blandingen i kok over middels varme under omrøring, til sukkeret er oppløst.

Simring:

  • Når blandingen koker, skru ned varmen og la det småkoke i ca. 15-20 minutter, eller til rabarbraen er myk og kompotten har en tykk, sammenhengende konsistens.

  • Rør av og til for å sikre at det ikke brenner seg i bunnen.

Avkjøling og servering:

  • Fjern kanelstangen og vaniljestangen (hvis du har brukt en).

  • La kompotten kjøle seg ned til romtemperatur.

  • Server kompotten som den er, eller med en skje crème fraîche, vaniljeis, eller over pannekaker, vafler eller yoghurt.

Tips:

  • Du kan også tilsette en håndfull jordbær eller bringebær sammen med rabarbraen for en ekstra fruktig smak.

  • For en mer luksuriøs versjon kan du tilsette en skvett likør, som for eksempel Grand Marnier eller en god rom, rett før servering.

Velbekomme!