Hemmeligheten bak den perfekte soppsausen ligger i kaffen

18/05/2024 08:00

Sofie

Oppskrifter
Foto: Shutterstock
Hemmeligheten bak den perfekte soppsausen er et produkt som alle kjenner.

Denne soppsausen inneholder en hemmelig ingrediens som sikrer dens utrolige deilighet.

Mange av oss er vant til å nyte en kopp kaffe om morgenen for å få en energiboost, men visste du at kaffe også kan være den hemmelige ingrediensen i en krydret soppsaus?

Dette overraskende elementet fremhever den naturlige smaken til soppen og er perfekt for sauser laget av forskjellige sopp. Her er en deilig oppskrift som garantert vil glede smaksløkene dine!

I denne oppskriften er soppen kantareller, men du kan også bruke annen sopp om du synes det er mer fornuftig. Men spis aldri sopp du ikke vet sikkert hva er!

Ingredienser (til 4 personer):

  • 400 g ferske kantareller

  • 1 spiseskje kaffe

  • 50 g smør

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 ss kantarellkraft

  • 2 ss hvitvinseddik (eller hvit balsamicoeddik)

  • 1 ss honning

  • ½ haug fersk timian

  • 2 dl fløte

  • Salt etter smak

Slik gjør du det:

  1. Rens de ferske kantarellene og tørk dem forsiktig med en klut eller tørkepapir. Større kantareller kan kuttes i mindre biter.

  2. Varm opp en tørr panne og stek kantarellene kort slik at de slipper litt væske. Hell varm kaffe på pannen og la det småkoke et øyeblikk. La all væsken fordampe fra pannen.

  3. Tilsett smøret i pannen og stek soppen til den blir vakker gyllenbrun.

  4. Skrell og knus hvitløk. Tilsett det i pannen og surr det i noen minutter sammen med soppen.

  5. Bland inn kantarellkraft, hvitvinseddik og honning. Rør godt.

  6. Hakk den ferske timianen og tilsett den i sausen.

  7. Hell fløten på pannen til slutt og la sausen småkoke på middels varme til den tykner til ønsket konsistens.

  8. Smak til soppsausen med salt etter din smak.

  9. Server den deilige sausen til fisk eller bland den inn i pasta.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.