I Tyskland lager man potetmos på denne måten: Det smaker bedre enn våres

08/06/2024 16:02

redaktion

Oppskrifter
Foto: Privat
Hvis det er noe tyskerne er gode til, så er det å lage potetmos.

Potetmos er en av de mest populære siderettene i Skandinavia. Konsistensen og smaken er rett og slett uimotståelig. Hvordan tilberedes potetmos i Tyskland? Er poteter sunt? Og finnes det noen som ikke vil spise dem?

Oppskrift på ekte tysk potetmos

Hva skal vi forberede?

  • Poteter

  • Smør (10-12 g smør per 100 g uskrelte poteter)

  • Varm melk

  • Salt Malt muskattnøtt

Skrell potetene og skjær dem i biter. Kok dem deretter i en kjele med usaltet vann og la dem koke litt lenger, 30-45 minutter.

La potetene renne av. Tilsett smør, salt, muskattnøtt og varm melk til de fortsatt varme potetene. Mos dem først med en potetmoser og miks deretter kort med en stavmikser.

Server til kjøttretter. Potetmos kan oppbevares i kjøleskap i en lufttett beholder i opptil 3 dager. Varm i vannbad, fryses ikke.

Er poteter sunt?

Ja, men ingenting skal overdrives. Poteter er en viktig kilde til vitamin C og B6, folsyre og kalium.

Skallet deres inneholder antioksidanter og andre verdifulle næringsstoffer. Poteter senker blodtrykket og hjelper oss å gå ned i vekt.

Vær forsiktig med pommes frites og potetgull

Når vi snakker om helsefordelene med poteter, mener vi absolutt ikke potetgull og pommes frites. Selv om de er laget av poteter, er de langt fra en sunn grønnsak. De fremmer fedme, hjertesykdommer og diabetes.

Hvem bør ikke spise poteter?

Hvis kokt eller bakt potet er så sunt, er det noen som ikke har godt av å spise det? Ja, men dette er unntakstilfeller.

Personer som er allergiske mot patatin, et av de viktigste proteinene i potet, bør definitivt unngå å spise poteter. Også personer med diabetes bør begrense sitt inntak, siden poteter har et meget høyt karbohydratinnhold.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.