Morgensmoothie med kaffe: En deilig kombinasjon av helsemessige fordeler

09/12/2023 22:00

Emma

Oppskrifter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Perfekt å ta med på farten!

Når morgenen blir mørkere og kaldere, kan det være enda vanskeligere å komme seg ut av sengen enn vanlig.

Og i tider som disse er frokostvalgene våre avgjørende. Det hjelper ikke bare kickstart dagen vår, men holder oss begeistret til lunsjtid.

Mange mennesker vil velge å bare nå for en kopp kaffe om morgenen som en måte å få energinivået opp.

Men det er faktisk mulig å kombinere denne koffeinholdige drikken med andre ingredienser for å lage den ultimate morgendrinken.

Restauratør og kokk, John Quilter, delte sin oppskrift på en "modig og vakker" kaffesmoothie via Jamie Olivers nettsted.

Det er derfor det er så bra

Han forklarte noen av fordelene med den kaffebaserte blandingen.

"Hele året vil denne sunne gleden gjenopprette konstitusjonen din, gjenopplive temperamentet ditt og gi deg energi til å ta på deg nesten hva som helst," sa han.

– Den smaker godt og er perfekt som en kjapp morgenshake. Ta blenderen ut fra baksiden av skapet og begynn å blande."

Bananen må fryses

Ingredienslisten for denne drinken er relativt liten og inneholder en banan, chiafrø, kokosnøttvann, malte mandler og et skudd kaffe.

Et viktig skritt i å lage drikken er imidlertid å fryse bananen på forhånd.

John sa: "Den eneste mentale innsatsen du må lide er å huske å legge bananene i fryseren kvelden før - det gjør en stor forskjell for sluttproduktet og er vel verdt innsatsen.

"Jeg legger vanligvis bananer som er svarte og overmodne direkte i fryseren for slike ting - bare sørg for at du tar dem ut av skinnet og pakker dem individuelt inn i klamfilm før du fryser dem."

Dette trenger du
  • Én frossen banan

  • Åtte gram chiafrø

  • 125ml kokos vann

  • En teskje bakte mandler

  • En shot med espresso

For å lage drikken, legg bare hele baderullen i en blender og sett den på jobb. Du kan justere konsistensen i henhold til dine preferanser.

Et bredt spekter av fordeler

Bananen vil ikke bare legge til tekstur og smak, men også kalsium til smoothien.

Å legge til kokosvann vil sikre at du holder deg hydrert hele morgenen.

John fortsatte: "Kaffe har også veldig mye sin plass, det bringer kropp, dybde og all slags godhet til bordet.

Koffein gjør sine åpenbare underverker på søvnige og har også vist seg å ha gunstige effekter på fysisk ytelse. Kaffe er også en av de største kildene til antioksidanter i det vestlige kostholdet.

Mens disse tre ingrediensene utgjør smoothiens kropp, legger chiafrø (selv om de er ganske delikate i smak) til en hel mengde svært vitenskapelig lydende næringsstoffer til blandingen, i tillegg til å være høy i fiber, omega 3 fettsyrer og protein.

Bind disse sammen med mandlene - som gir den endelige smaken og gir smoothien en søt, nøtteaktig finish mens du holder nervesystemet, tennene og beinene sterke og sunne - og du har et helvetes tillegg til morgenrutinen din."

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.