Zzzzzz: Denne lekre grøten lager seg selv mens du sover!

22/08/2016 12:00

Anniken Hauge

Oppskrifter
Foto: Sabine Murati
Foto: Sabine Murati
Du og barna dine kommer til å krangle om restene.

Kanskje høres det engelske ordet for kjøleskapsgrøt mer kjent ut - det er nemlig 'overnight oats'. Her består grøten av havregryn, chiafrø og en lekker vaniljemelk basert på kokosmelk.
 

Grøten blir passe tykk og kremet, og med litt mandelflak på toppen minner den litt om riskrem med jordbærsaus. Men hvorfor er kjøleskapsgrøt så smart? Saken er den at grøten lager seg selv mens du sover. Ingrediensene røres sammen om kvelden og settes i kjøleskapet over natten, og voila - du kan stå opp til grøt som allerede er klar.

Grøten kan varmes opp hvis du ikke vil spise den kald, men mens det fortsatt er sommer i lufta, er det kanskje en lekker avveksling med litt kald i stedet for varm grøt?

Til 1 person:
60g grovkornet havregryn
10g chiafrø
200g søt vaniljemelk*
1 klype havsalt
Topping etter ønske, for eksempel jordbær, mandelflarn og hakket mørk sjokolade

Rør alle ingrediensene sammen i et glass, sett på lokk og sett på kjøl over natten.

Neste morgen kan grøten spises som den er eller for eksempel toppes med frisk frukt, nøtter osv.

*Søt vaniljemelk:
1 boks kokosmelk á 400 ml
4 ss lønnesirup
Kornene av 1 vaniljestand
2 klyper havsalt

Pisk alle ingrediensene sammen. Oppbevar den søte vaniljemelken i et lukket glass på kjøl. Holdbarheten vil være 3-5 dager - husk å ryste grundig før bruk.

Sabine Murati er utdannet naturopat i biologisk medisin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosatt i Canada og blogger om steinalderkost og helse på www.mypaleopantry.com.

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.