Strålende tips: Slik sørger du for at risengrøten ALDRI brenner på

16/11/2021 11:06

Emma Sletta

Oppskrifter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er snart desember - og det betyr også at det er for mange er risengrøtt på menyen.

Allerede nå er butikkene fylt med julepynt, julegodteri og alt annet godt som tilhører julemåneden.

Mange mener også at risengrøten vil komme på menyen. I barnefamilier kan noe til og med måtte legges til 'nissen' som spiser det etter at familien har lagt seg.

Faktisk er det ikke vanskelig å lage risgrøt - men mange synes det er litt tungvint, fordi du må følge med på grøten hele tiden. Det skal ikke mye til for at den brenner i bunnen - og det kan fort ødelegge hele grøten.

Men faktisk er det et helt strålende triks som både gjør det mye lettere å lage risengrøt - og til og med sørger for at grøten aldri brenner.

Ifølge Idenyt plukker vi opp tipset fra den eldre generasjonen.

Du kan enkelt fullføre risgrøten under dynen. Det høres kanskje rart ut, men det er likevel sant.

I "gamle dager" ble gryten med risgrøtten pakket inn i en dyne, eller til og med ble  den pakket inn i litt høy. Her sto den og nøt seg selv i noen timer og vupti - da var risgrøten klar til å bli servert.

Foto: Shutterstock.com

Det du trenger

1. 300g grøtris

2. En skvet vann

3. 1/2 helmelk

4. 1 ekstra let melk

5. 1 tsk salt

For å koke risgrøten, bruk en tykkbunnet panne og et håndkle.

Slik gjør du det:

1. Hell risen i pannen. Tilsett deretter vann som bare dekker risen, så vel som salt.

2. Kok ris og vann, rør.

3. Når vannet kokes av, tilsett en halv liter hel melk. Melk og ris varmes opp til like før kokepunktene.

4. Melk og ris har nå nådd kokepunktet, og dette betyr at du nå er i ferd med å røre i pannen. Rør, kok risen i ca 10 minutter.

5. Når all hele melken kokes av og massen har blitt tykkere, legger du til ekstra let melken.

6. Kok deretter pannen igjen, rør.

7. Så snart pannen koker, ta den av. Sett et lokk på pannen og pakk det inn i et håndkle. Pakk deretter pannen godt under dynen.

8. Da lar du bare gryten stå i noen timer – dog ikke mere enn 3 timer. Etter det er grøten klar til å serveres.