Er du også glad i krempoteter? Så les med her og få verdens beste oppskrift.
Akkurat nå leser andre
Det er en rett som vi ofte bruker ved store anledninger, og det er ofte en favorittrett i konfirmasjoner, men å lage den perfekte fløtepoteten kan være en vitenskap. Å lage dem uten krem virker som en umulighet.
Her er imidlertid en oppskrift som garantert vil imponere ved middagsbordet!
For å lage de perfekte fløtepotetene trenger du:
-
60 gram smør
-
1/2 dl. mel
-
6 dl. melk
-
5 dl. revet ost
-
1,2 kg poteter
Seks enkle trinn:
-
Forvarm ovnen til 180 grader og smør en ildfast form
-
Smelt smøret i en panne og tilsett melet. Varm det opp under omrøring i to minutter til det begynner å boble.
-
Ta av varmen og tilsett melken sakte mens du rører. Når den er kombinert setter du den tilbake på varmen til sausen koker.
-
Tilsett revet ost litt etter litt til det blir en kremet masse
-
Legg en tredjedel av potetene i bunnen av den ildfaste formen, dryss over salt og pepper og hell deretter en tredjedel av sausen over. Gjenta dette to ganger og dryss deretter litt ost på toppen.
-
Stek potetene en time i ovnen og vips, du har de perfekte krempotetene
Slik setter du ditt eget preg:
Har du lyst til å sette ditt eget preg på oppskriften, kan du gjøre det ved å tilsette sprøstekt bacon. Det er imidlertid viktig at du steker baconet først, ellers blir det liggende og koke i sausen.
Et annet alternativ er å legge til litt grønt i form av hakket vårløk eller gressløk.
Det er også et alternativ å gå med den klassiske sjalottløken, og mange mener at løk bør være en selvfølge i fløtepoteter.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!